Kategoriler
Ne & Nasıl

Uygulama İçi Satın Alma Açma/Kapatma/Engelleme (Android)

Google Play Store’da Uygulama İçin Satın Alma Engelleme

Bilindiği gibi birçok oyunda ve uygulamada uygulama ve oyun için satın almalar mevcut. Yani ücretli bölümleri uygulama içi satın alma ile satın alabiliyorsunuz. Bunun için Google Paly Store’a kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. Sonrasında herhangi bir satın almada kredi kartınızdan bu ücretler tahsil ediliyor. Ama akıllı telefonunuz yada tabletinizi çocuklar alıp oyun oynamaya başladıklarında bu büyük sorun oluyor. Çocuklar bilmeden yüzlerce TL’lik satın almalar yapabiliyorlar. Bu nedenle eğer isterseniz Android telefonunuzdan Google Play’deki uygulama içi satın alımları kapatabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Uygulama İçi Satın Alma Açma ve Kapatma (Engelleme)

Öncelikle internetiniz olması gerekiyor. Daha sonra Google Play Store uygulamasını açın. Uygulama açıldıktan sonra sol üstte bulunan ve alt alta olan 3 çizgiye dokunun. Menü açıldıktan sonra “Ayarlar (Settings)” bölümüne dokunun.

Sonraki menüde “Satın alma işlemleri için kimlik doğrulaması iste (Require authentication for purchases)” seçeneğine dokunun. Sonrasında karşınıza yine bir menü gelecek ve buradaki seçeneklerden sizin seçmeniz gereken “Bu cihazda Google Play’den yapılan tüm satın alma işlemleri için (For all purchases through Google Play on this device)” seçneğini işaretleyin.

uygulama-ici-satin-alma-acma-kapatma-engelleme-android

Artık Google Play Store’da satın alma işlemleri için sizden Google şifrenizi isteyecektir. Yani her satın alma işlemi için Google şifreniz gerekecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com