Kategoriler
Ne & Nasıl

Uzaktaki Arkadaşlarınız İle Aynı Video İzleme ve Sohbet Etme

Watch2gether Nedir?

İnternet üzerinden Vimeo, Youtube, Dailymotion, Facebook gibi videoları izlememize izin veren bir çok web sitesi var. Bu web sitelerindeki favori videolarımızı ücretsiz olarak izleyebiliriz ve videoları arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Ancak arkadaşlarınız ile birlikte değilseniz bile bereber video izleyebilirsiniz. Watch2gether nedir? Arkadaşlarınızla kolay bir şekilde nasıl video izleyebilirsiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Watch2gether servisi arkadaşlarımızla videolar izlememizi sağlayan son derece yararlı bir web sitesidir. Sizlere tüm arkadaşlarınızı ekleyebileceğiniz ve en sevdiğiniz videoları izleyebileceğiniz bir sohbet odası sunuyor. Bağlantıyı sohbet odasına videoları izlemek istediğiniz arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Hem akıllı telefon hemde bilgisayarlarda yapmaları gereken tek şey bağlantıyı açmak.

Sonrasında o sohbet odasında herhangi bir video açarsanız bu videoyu arkadaşlarınız da izleyebileceklerdir. Videoyu duraklatırsanız arkadaşlarınızın cihazlarında da otomatik olarak duraklatılır. Eğer videoyu ileri alırsanız arkadaşınızın cihazlarında da yine otomatik olarak ileri alınacaktır. Aynı sahneyle ilgili görüşlerinizi paylaşmak için arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve o anda oynayan video hakkında konuşabilirsiniz. Böylece genel olarak Watch2gether, arkadaşlarınızla sanal bir film izleme deneyimi yaşamanızı sağlar.

Watch2gether İle Arkadaşlarınız İle Nasıl Video İzlenilir?

Watch2gether’da arkadaşlarınızla video izlemek son derece kolaydır. Ortamı birkaç saniye içinde kurabilirsiniz. Bir web servisi olduğu için sisteminize herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yoktur. Watch2gether tamamen ücretsizdir. Şimdi Watch2gether’ı kullanarak arkadaşlarınızla videoları nasıl izleyeceğinizi öğrenelim.

1 – Web Sitesini Ziyaret Etme

Her şeyden önce süreci başlatmak için Watch2gether’in resmi web sitesini açmanız gerekir. Tarayıcınızda web sitesini açmak için https://www.watch2gether.com/ adresine gidin.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Sohbet Odası Oluşturma

Watch2gether web sitesine girdiğinizde karşınıza sarı renkli “Create your Room (Oda Oluştur)” butonu göreceksiniz. Sohbet odasını oluşturmak için bu düğmeyi tıklayın. Bu web sitesinin çalışma prensibi, arkadaşlarınızla video izleyebileceğiniz özel sohbet odalarına dayanır. Butona tıkladığınızda bir takma ad girmeniz gereken bir pencere göreceksiniz. Herhangi bir adı takma ad olarak ayarlayabilirsiniz. Adını girdikten sonra sohbet odasını oluşturmayı tamamlamak için “OK (Tamam)” düğmesine tıklayın. Sonra sizi otomatik olarak sohbet odasına yönlendirecektir.

3 – Arkadaşlarınızı Davet Etme

Sohbet odanız başarıyla oluşturulduktan sonra arkadaşlarınızı sohbet odasına kolayca ekleyebilirsiniz. Sohbet odasına ekleyebileceğiniz insan sayısının sınırı yoktur. Yani istediğiniz kadar arkadaş ekleyebilirsiniz. Sohbet odasına arkadaş eklediğinizde onları ilk önce davet etmeniz gerekecek. Bu nedenle aşağıdaki resimde gösterildiği gibi “Invite Friends (Arkadaşlar Davet Et)” butonuna tıklayın.

Böylece karşınıza sohbet odanızın bağlantısı çıkacaktır. Bu bağlantıyı davet etmek istediğiniz arkadaşınıza herhangi bir yolla gönderebilirsiniz. Arkadaşınızlarınız bağlantıyı açtığında doğrudan sohbet odasına yönlendirilecektir. Ancak arkadaşlarınız sohbet odasına girmeden önce bu kişi kendine bir takma ad oluşturmalıdır. Takma ad oluşturduktan sonra sohbet odasına eklenecektir.

4 – Video Arama

Şimdi videoyu oynatmaya başlayabilirsiniz ve bu video da sohbet odasındaki arkadaşlarınızın cihazında çalmaya başlayacaktır. Bir videoyu aramak ve oynatmak için iki seçenek vardır. Öncelikle URL’yi aşağıda gösterildiği gibi arama kutusuna kopyalayıp yapıştırabilir veya üzerinde video bulmak için herhangi bir web sitesi adını seçebilirsiniz.

Biz YouTube’u seçip videoyu aradık ve sonuçlar karşımıza çıktı. Böylece istediğiniz videoyu açıp arkadaşlarınız ile sohbet odanızda izleyebilirsiniz. Ayrıca sohbet odasında video izlerken arkadaşlarınızla sohbet etmenize ve videolar hakkındaki görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanır. Videoyu duraklattığınızda otomatik olarak arkadaşlarınızın cihazlarında da duraklatılacaktır. Eğer ileri-geri alacak olursanız aynı şekilde arkadaşlarınızın cihazlarında da ileri-geri alınacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Oynatma Listesi Oluşturma

Ayrıca gelecekte kullanılmak üzere Watch2gether’da bir video oynatma listesi oluşturabilirsiniz. Bir çalma listesi oluşturmak için aşağıdaki resimde gösterildiği gibi ayarlar simgesini tıklamanız yeterlidir.

Karşınıza bir pencere çıkacak ve yapmanız gereken tek şey çalma listeniz için bir ad girmek. Ardından “Create Playlist (Çalma Listesi Oluştur)” butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar.

6 – Çalma Listesine Video Ekleme

Çalma listenize video eklemek için önce çalma listesi panelindeki çalma listesini seçin ve ardından videoları arayın. Her bir videonun alt kısmında 3 yatay çizgi simgesi görebilirsiniz. Bu simgeye tıklayın ve ardından “Add To Playlist (Çalma Listesine Ekle)” seçeneğini seçin.

Sonuç

Bu şekilde Watch2gether sitesini kullanarak arkadaşlarınızla videolar izleyebilirsiniz. Orada oluşturduğunuz sohbet odasının kalıcı olmadığını ancak 24 saat sonra otomatik olarak silinen geçici bir oda olduğunu unutmayın. Genel olarak birçok amaç için yararlı olan olağanüstü bir hizmettir. Arkadaşlarınızla video izlemekten başka bir şey yapmanın ötesinde bir öğretmenseniz bu web sitesini öğrencilerinizle birlikte kullanabilirsiniz. Web sitesini amacınıza göre nasıl kullandığınız size bağlı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com