Kategoriler
Galeri Özel

Vodafone iBeacon Tekonolojisini Türkiye’ye Getirdi – Peki iBeacon Nedir?

iBeacon Ne Demektir?

Teknoloji anlamında bir çığır niteliğinde olan bu uygulama şimdi de Türkiye’de. Herhangi bir temas olmadan Bluetooth teknolojisi kullanarak akıllı telefonunuzu bir cüzdan gibi kullanabileceksiniz. Vodafone tarafından Türkiye’ye getirilen bu teknoloji diğer ülkelerde başarılı bir test geçti. Şimdi de Türkiye’de. Ama insan şunu sormadan edemiyor; bu teknolojiyi kullanmak için yeterli bir altyapı var mı?

Vodafone’dan Cep Cüzdan

Vodafone Türkiye, temassız yeni bir Bluetooth teknolojisi olan iBeacon, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan ve testleri başarıyla gerçekleşen Vodafone Cep Cüzdan iBeacon entegrasyonuyla mobil ödeme teknolojisine yeni bir kavram kazandırmaya hazırlanıyor.
Vodafone Cep Cüzdan’ın iBeacon özellikleri ile ödeme kolaylığını yaşamak isteyen aboneler, önce Vodafone Cep Cüzdan uygulamasını akıllı telefonlarına Google Play veya Apple App Store’dan indirerek, sanal Cep Nakit Kartlarını oluşturuyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

vodafone cep cüzdan ibeacon

Böylece cüzdanlarında fiziksel kart ya da nakit taşıma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Sanal Cep Nakit Kartlarına, PTT şubeleri, PTTmatikler ya da Vodafone Cep Merkezleri’nden bakiye yükleyen Vodafone’lular, iBeacon ile alışveriş kolaylığını deneyimleyebiliyorlar.
Akıllı telefonlardan ödeme yapmayı pratik, güvenli ve hızlı kılan iBeacon ile mağazalardaki kasa sıraları ortadan kalkarken, mağaza içi fırsat ve indirimler doğrudan müşterilerin cebine gelebiliyor. iBeacon, Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojisini kullanıyor. iBeacon cihazı mağazada ödeme noktasına yerleştirildikten sonra kasiyer için geliştirilen “Cep Cüzdan Kasiyer” uygulaması kasada bulunan bir iPhone veya Android cihaza yükleniyor. Böylelikle kasada temassız ödeme sistemi kullanıma hazır hale getiriliyor.

Vodafone Cep Cüzdan iBeaco  – Video

Bluetooth 4.0 özelliğine sahip akıllı cihaz kullanıcıları mağazayı ziyaret ettiğinde, telefonları otomatik olarak iBeacon özellikli Vodafone Cep Cüzdan ödeme noktasıyla iletişime geçiyor. Alışveriş esnasında kasiyer, ödeme tutarını Cep Cüzdan Kasiyer Uygulaması’na giriyor. Müşterinin, kendi telefonuna 6 haneli Vodafone Cep Cüzdan şifresi girmesinin ardından ödeme anında gerçekleşiyor. Örneğin, bir müşteri iBeacon teknolojisi kullanılan bir kafeye gidip, Vodafone Cep Cüzdan’ı ile ödeme yapmak istediğinde kasiyere talebini iletir. Kasiyer Cep Cüzdan Kasiyer Uygulamasına ödenecek tutar bilgisini girer. Müşterinin ekranına uyarı çıkar ve kendisi akıllı telefonunu iBeacon cihazına yaklaştırıp Cep Cüzdan şifresini girerek ödemeyi tamamlar.

Ayrıca bu teknoloji sayesinde mağazayı ziyaret eden kullanıcılara mağazadaki indirimler, ürünler hakkında bilgiler ve fırsatlar, mesajla bildirilebiliyor. Yeni ve etkin pazarlama yetkinlikleri getiren ve ödeme noktasında zaman kazandıran sistem, büyük perakendecilerin uzun kasa sıralarını ortadan kaldıracak geleceğin teknolojilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com