Kategoriler
Soru Cevap

Vodafone Smart 861 Silinemeyen Uygulamaları Silme

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] Vodafone Smart 861 model telefondan birçok programı silmek istiyorum ancak silinmiyor? Nasıl silebilirim? Yardımınız için teşekkürler. [/question]

Bizim cevabımız:

Bugün hangi akıllı telefonu satın alırsanız alın işletim sisteminden dolayı bazı uygulamalar kurulu bir şekilde geliyor ve bu kurulu bir halde gelen uygulamaları silemezsiniz. Silebilmeniz için “Root” denilen format atma işlemini yapmalısınız. Ama root yaparken çok dikkatli olmalısınız. Eğer hakim olmayan birisi yaparsa telefonu yada tableti yapılan hatadan dolayı çöpe atmak zorunda kalabilir. Yani bilmeyen birisi root yapmamalıdır.

Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma

Ama alternatif bir yöntem daha var. Bu yöntemde hazır kurulu gelen uygulamaları SD karta yani hafıza kartına taşımak. Eğer hafıza kartınız varsa telefonunuzdaki silemediğiniz uygulamaları hafıza kartınıza taşıyabilirsiniz. Böylece yine size yer açılmış olur.

“Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeni uygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.

Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve Android SDK yazılımı gerekiyor. Android SDK yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

Sponsorlu Bağlantılar

– Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;

uygulamaları hafıza kartına taşıma

1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

4) adb shell pm setInstallLocation 2

Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz.

blog.bekirdursun.com.tr”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com