Kategoriler
İnternet

WhatsApp Bilinmeyen Özellikler-3

WhatsApp Messenger’ın Bilmediğiniz Özellikleri

1 milyara yakın kullanıcısı ile anlık mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp yada WhatsApp Messenger uygulaması bu alanda geçilemiyor. Kolay, anlaşılır, reklamsız, basit olması sebebiyle olsa gerek birçok insanın aklına ilk olarak WhatsApp gelmekte. Ama milyonlarca kullanıcısı olmasına rağmen bilinmeyen WhatsApp’ın bazı özellikleri var. Bunların bilinmemesinin nedeni ise insanların WhatsApp kurar kurmaz hemen sohbete başlaması. Peki bu bilinmeyen WhatsApp özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp Engelleyenleri Görme

WhatsApp uygulamasında eğer birilerinin size engellediğini düşünüyorsanız yada WhatsApp’ta sizi engelleyenleri merak ediyor ve görmek istiyorsanız bu mümkün. Bunun için yapmanız gereken şu; bir kişinin profil fotoğrafı hiç değişmiyorsa bu kişi sizi silmiş olabilir. Bir diğer yöntem, o kişiye mesaj gönderdiğinizde gönderildi işaretinin çıkmaması. Diğer yöntem ise arama yapamıyor olmanız. Bütün bunlar o kişinin sizi engellediği anlamına gelir.

WhatsApp bilinmeyen özellikler 3

WhatsApp Fotoğrafları Gizleme

Android cihazınızın Galeri bölümünde WhatsApp fotoğraflarını görmek istemiyorsanız bu mümkün. Eğer hiçbir değişiklik yapmazsanız WhatsApp’tan gelen fotoğraflar Galeri bölümünde saklanır. Ama bu fotoğrafların buraya kaydedilmesini istemiyorsanız “Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar > Medyayı Otomatik İndir” yolunu izleyin. Burada karşınıza çıkan ekranda görüntüler yanındaki işareti kaldırın.

Eğer iPhone, iPad veya iPod touch kullanıyorsanız WhatsApp fotoğraflarını görmemek için Ayarlar > Resimler yolunu izleyin. Buradan WhatsApp erişimini kaldırın.

WhatsApp Profil Fotoğrafı Gizleme (Engelleme)

WhatsApp hesabınızda profil fotoğrafını gizleyebilir yani engelleyebilir yada istediğiniz kişiler tarafından görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Gizlilik ya da Ayarlar > Hesap > Gizlilik yolunu izleyin. Karşınıza çıkan ekranda da istediğiniz gibi ayarlama yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp İle Gönderilmeyen Dosyaları Gönderme

Eğer WhatsApp üzerinden bir dosya göndermek istiyorsanız ama bir türlü gönderemiyorsanız canınızı sıkmayın. Çünkü bunu yapmak mümkün. Whats Packed 2 isimli uygulamayı cihazınıza yükleyin ve ardından rar, zip, pdf gibi dosyalarını rahatlıkla gönderin. Bu uygulama şimdilik Android cihazlar için yayınlanmakta. Ayrıca uygulama ücretli.

WhatsApp İnternet Paketi Kullanımı Azaltma ve Görme

WhatsApp uygulamasını kullanırken doğal olarak internet paketinizden gidiyor. Ama internet paketiniz sınırlı ise veya kullanım hakkınız azalmış ise yada sürekli olarak WhatsApp’ın veri kullanımını düşürebilirsiniz. Ayrıca eğer WhatsApp uygulamasının ne kadar veri kullanımı yaptığını öğrenmek isterseniz bu da mümkün. Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar yolunu izleyin. Buradan fotoğrafların indirilmesini engelleyerek yada aramalarda düşük veri kullanımı seçeneğini işaretleyerek WhatsApp veri kullanımını azaltabilirsiniz. İnternet paketinizden ne kadar veri kullanıldığını görmek için ise Ayarlar >Hesap > Şebeke kullanımı yolunu izleyin. Böylece hem gönderdiğiniz mesaj sayısını hem de veri miktarlarını öğrenebilirsiniz.

WhatsApp Hesabı Nasıl Silinir?

Eğer herhangi bir nedenden dolayı WhatsApp hesabını silmek isterseniz bunu yapmak mümkün. Bunun için Ayarlar > Hesap > Hesabımı sil yolunu izleyin. Buradan hesabınızı silmenin yanı sıra profilinizi, tüm mesajlarınızı ve gruplarınızı silebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com