Kategoriler
Mobil

WhatsApp Uçtan Uca Şifreleme Nedir? Güvenlik Kodunu Onayla Nedir?

WhatsApp Sohbetleriniz Uçtan Uca Şifreleniyor

Uçtan Uca Şifreleme özelliğini, WhatsApp ile yapmış olduğunuz sohbetleriniz, yapmış olduğunuz fotoğraf, video, belge gibi ekler, sesli konuşmalarınız yanlış kişilerin eline geçmesi diye alınan bir önlem olarak tanımlayabiliriz. Böylece WhatsApp dahil hiçbir kişi veya kurum WhatsApp sohbetlerinize asla erişmez. Yalnız bu konuda WhatsApp bir uyarıda bulunmakta. Uçtan uca şifreleme özelliğini kullanabilmek için her iki WhatsApp kullanıcısının da WhatsApp uygulamasının en son sürümünü kullanması gerekiyor. Bu şu anlama geliyor; sohbetlerinizi sadece siz ve mesajlaştığınız kişi görebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp sohbetlerinizin her birisinin kendine özgün bir kilidi ve şifresi bulunmaktadır. Bütün bunların gerçekleşmesi için kullanıcının hiçbir ayara yapmasına gerek yoktur. Çünkü hepsi otomatik olarak gerçekleşir.

WhatsApp Uçtan Uca Şifrelemeyi Açma ve Kapatma

Zaten eğer WhatsApp uygulamasının en son sürümünü kullanıyorsanız Uçtan Uca Şifreleme aktif demektir ve bu özelliği kapatma gibi bir imkanınız yok.

whatsapp-uctan-uca-sifreleme-nedir

Güvenlik Kodunu Onayla Nedir?

WhatsApp sohbetlerinizin ve aramalarınızın uçtan uca şifrelendiğini onaylayan bir güvenlik kodu bulunmaktadır. Bu onaylama işlemi opsiyoneldir ve sadece yaptığınız sohbetlerin uçtan uca şifrelendiğini onaylamak içindir. Bu kodlar her bir sohbet için özgündür. Eğer isterseniz sohbet ettiğiniz kişi ile bu kodları karşılaştırabilirsiniz. Bir WhatsApp sohbetinin uçtan uca şifrelenmiş olduğunu onaylamak için;

  • WhatsApp uygulamasını açın
  • Sohbet ettiğiniz kişinin üzerine dokunun
  • Ya ekranın üstündeki kişi ismine dokunun yada ekranın üst bölümde bulunan seçeneklerden “Kişiyi Görüntüle” seçeneğin girin
  • “Şifreleme” bölümüne girin

guvenlik-kodunu-onayla-nedir

Sohbet ettiğiniz kişi yanınızda ise o kişi de aynı yolu izleyerek “Şifreleme” bölümüne girsin ve siz telefonunuzdan yanınızdaki kişinin QR kodunu okutun. Burada kod tara dediğinizde kodu taradıktan sonra yeşil tik işareti çıkacak. Eğer bu işaret çıkarsa kodlar eşleşmiş demektir. Bu da kimse sohbetlerinize erişmez ve aramarlarınızı dinleyemez anlamına gelir.

Sponsorlu Bağlantılar

ÖNEMLİ: KODLAR EŞLEŞMEDİĞİ DURUMDA WHATSAPP ŞU AÇIKLAMAYI YAPMAKTA; “Eğer kodlar eşleşmezse, büyük ihtimalle başka bir kişinin veya telefonun kodunu tarıyorsunuz demektir. Eğer karşınızdaki kişi WhatsApp’ı yeni yüklediyse veya telefonunu değiştirdiyse, onlara yeni bir mesaj göndererek kodu yenileyin ve sonra bu yeni kodu tekrar taramayı deneyin.”

Eğer kişi yanınızda değil ise 6 haneli kodu o kişiye gönderebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com