Kategoriler
İnternet Özel

WhatsApp’ın Bilmediğiniz Özellikleri-2

En Popüler Mesajlaşma Uygulaması

Başta iOS ve Android olmak üzere hemen hemen bütün mobil platformlarda yayınlanan WhatsApp uygulaması bilindiği gibi Facebook tarafından satın alındı ve 1 milyara yakın kullanıcısı ile şu anda dünyanın en popüler ve en çok kullanılan anlık mesajlaşma ve sohbet uygulamasıdır. Peki bu kullanıcılar WhatsApp uygulamasının bütün özelliklerinden haberdar mı? İşte WhatsApp’ın pek bilinmeyen özellikleri ve püf noktaları…

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp ve Bilinmeyen Özellikleri

Son Görüntülenme Zamanını Kapatma

Bilindiğiniz gibi WhatsApp uygulamasında gönderilen mesajların son görülme zamanı özelliği mevcut. Eğer siz bu özelliği kapatmak isterseniz yani mesajlarınızın son görülme zamanının gözükmesini istemiyorsanız bunu yapmak mümkün. Bunun için WhatsApp’ın “Son Görülme Özelliği” seçeneğini kapatmalısının. Bunun İçin “Ayarlar” bölümüne girin, ardından “Hesaplar” bölümüne geçin ve son olarak da “Gizlilik” bölümünü seçin. Bu bölümde son görüntülenme seçeneği göreceksiniz. İşte bu seçeneği kapatın.

WhatsApp Numarasını Değiştirme

Bildiğiniz gibi WhatsApp uygulamasını kullanırken bir telefon numarası giriyorsunuz. Sonrasında bütün mesajlaşma ve sohbetleriniz bunun üzerinden yapılıyor. Ama isterseniz sonradan bu numaranızı değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için izlemeniz gereken yol şöyle; “Ayarlar > Hesap > Numarayı Değiştir”. Karşınıza gelen ekranda telefon numaranızı değiştirebilirsiniz.

WhatsApp bilinmeyenleri-2

Gurp Mesajları Bildirimlerini Kapatma

WhatsApp uygulamasının özelliklerinden birisi de grp sohbetleri yapabilmek. Bu grup sohbetlerini yaparken deher mesajda bildirim gelmekte. Ama bu durum bazen sıkıcı olabiliyor. Dolayısıyla bazı kullanıcılar bu bildirimleri kapatmak isteyebilir. Yani grup sohbetlerinde bildirim gelmesini engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için mesaj kutusunda bulunan “Grup Bilgileri” sekmesine geçin. Artık buradan mesajları sessize alabilirsiniz.

WhatsApp Sık Kullanılanlara Ekleme

WhatsApp uygulamasında sık sık görüştüğünüz birisini eğer isterseniz sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz. bunu yapmak ise çok basit. Sık kullanılanlara eklemek istediğiniz kişinin mesajının üzerine uzun bir şekilde basılı tutun ve “Sohbet Kısayolu Ekle” seçeneğini seçin. Hepsi bu kadar.

Sponsorlu Bağlantılar

Sahte WhatsApp Sohbetleri

Eğer Android işletim sistemine sahip iseniz mobil cihazınızdan sahte WhatsApp sohbetleri oluşturabilirsiniz.

WhatsApp Hesabını Yeni Cihaza Aktarma

Kendine yeni bir akıllı telefon satın alan yada yeni bir akıllı telefon kullanmak zorunda olan WhatsApp kullanıcılarından bazıları WhatsApp hesabındaki bütün herşeyin yeni akıllı telefonuna taşımak isteyebilir. Yani WhatsApp sohbetlerini ve mesajlarını yeni cihazına koyalamak (aktarmak, taşımak) istemesi halinde bunu yapabilir. Bunun için “Ayarlar” bölümüne gidin ve buradan verilerinizi bulut servisine yedekleyin. Daha sonra yeni akıllı telefonunuz ile bulut servisine girerek bütün sohbetlerinizi, mesajlarınızı ve diğer verilerinizi yeni cihazınıza taşımış olursunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com