Kategoriler
Özel Teknoloji

Windows 10 S İşletim Sistemi Tanıtıldı

Windows 10 S Nedir? Nasıl Bir İşletim Sistemi?

Daha önce Windows 10 Cloud olarak söylentileri dolaşan yeni işletim sistemi resmi olarak açıklandı. Yapılan tanıtımda Windows 10 S olarak isimlendirilen bu yeni işletim sistemi, bizleri heyecanlandıracak özelliklere sahip değil. Özellikle eğitim alanında düşük sistem gereksinimlerine sahip bilgisayarlarda kullanılabilecek bir işletim sistemi olarak geliştirilmiş. Bu nedenle aslında yeni bir işletim sistemi demek yanlış olur. Dolayısıyla Windows 10 işletim sisteminin hafifletilmiş sürümü dersek daha doğru bir tanım olur her halde. Bu şekilde olmasının sebebi ise bulut tabanlı çalışacak olması. Zaten bu durum ilk açılış süresine de yansımış. Çünkü Windows 10 S, 15 saniye civarında bir açılış ile rekor kırıyor. Bu konuda yapılan bir diğer açıklama ise Asus, HP, Samsung, Acer, Dell, Toshiba ve Fujitsu ile iş birliği yapılacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Sadece Windows Mağaza Uygulamaları Çalışacak

Windows 10 S işletim sisteminin pek de hoşa gitmeyecek bir özelliği de var. O da sadece Windows Markette olan uygulamaları çalıştırabileceksiniz. Yani eğer Windows 10 S işletim sistemli bir bilgisayarınız varsa Windows 10 mağazada olmayan uygulamaları bilgisayarınıza yükleyemeyeceksiniz. Başta da dediğimiz gibi eğitim alanı için özel olarak geliştirildiği için bu durum normal kaşılanabilir.

Windows 10 S Fiyatı

Fiyatı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Ama eğer Windows 10 S işletim sisteminden memnun kalırsanız sadece bir defa olmak üzere 50 Dolar ödeyip Pro sürümüne geçebilirsiniz. Ama eğer öğrenci iseniz bu durum sizler için ücretsiz olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com