Kategoriler
Özel Yazılım

Windows 10 Sistem Gereksinimleri ve Windows 10 Fiyatı

Yeni Bir Windows Deneyimi

Microsoft, Windows 8 işletim sisteminde yaşadığı sıkıntıları Windows 8.1 güncellemesi ile çözmeye çalışmıştı ve bunu başardı da diyebiliriz ama yine de bir itibar kaybı oldu diyebiliriz. Çünkü Windows 8’de, Windows kullanıcılarının alışkanlıklarını göz ardı etmiş ama geri adım atarak kullanıcıların alışkanlıklarını Windows 8.1 ile geri getirmişti. Örnek olarak başlangıç menüsü. Microsoft bu gibi sorunlardan olsa gerek Windows 9’u es geçip Windows 10 işletim sistemini duyurdu ve yaklaşık 1 yıldır İngilizce ve beta olarak yayınlamakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Rezervasyonlara Başlandı

Microsoft yakın zaman önce Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemi kullananlara rezervasyon talebi gönderdi. İsteyenler buradan ücretsiz olarak sahip olabilirler.

Windows 10 Fiyatı Ne Kadar?

Windows 10 satın almak isteyenler iki türlü sahip olacaklar. Eğer Windows 8 yada Windows 8.1 işletim sistemi satın almış ve kullanıyorsanız ücretsiz olarak indirip kullanmaya başlayacaksınız. Ama lisanlı bir Windows 8 yada Windows 8.1 işletim sistemine sahip değilseniz ücret karşılığı satın almanız gerekiyor.

Microsoft, Windows 10’u iki sürüm halinde çıkaracak. Bunlarda birisi Windows 10 Home ve Windows 10 Pro şeklinde. Windows 10 Home işletim sisteminin fiyatı 119 Dolar iken Windows 10 Pro işletim sisteminin fiyatı 199 Dolar. Eğer Windows 10 Home satın alanlar işletim sistemlerini Windows 10 Pro sürümüne yükseltmek isterlerse 99 Dolar ücret ödeyip yükseltebilirler.

Windows 10 fiyatı_sistem gereksinimleri

 

Windows 10 İçin Sistem Gereksinimleri

Bu tabiri ilk olarak Windows Vista işletim sisteminde görmüştük. Yani bilgisayarınızı işletim sistemine uygun mu? O zaman garip gelmişti ama artık alıştık. Çünkü sonrasında çıkan Windows 7 ve Windows 8’de otomatik olarak kullanıcılar kontrollerini yaptılar. Aynı durum Windows 10’da da geçerli. Windows 10 satın almadan yada kullanmadan önce bilgisayarınızın bunun için uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İşte Windows 10 sistem gereksinimleri;

Sponsorlu Bağlantılar
  • İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı işlemci veya SoC
  • RAM: 32-bit sürüm için 1 GB veya 64-bit sürüm için 2 GB
  • Sabit disk alanı: 32-bit sürüm için 16 GB, 64-bit sürüm için 20 GB
  • Ekran kartı: DirectX 9 veya sonrası (WWDM 1.0 sürücüsüyle)
  • Ekran çözünürlüğü: 1024 x 600 piksel
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com