Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10 Yüksek Karşıtlık Açma Kapatma

Yüksek Karşıtlık Nedir?

Windows’da yüksek karşıtlığın nasıl açılıp kapatıldığına geçmeden önce yüksek karşıtlığın ne demek olduğunu kısaca açıklayalım. Windows işletim sisteminde kullanıcıya özel arayüz seçeneğidir. Yani eğer yüksek karşıtlık özelliğini açarsanız arka plan rengi siyah olan ve yazı renkleri beyaz, sarı v.b. olan bir Windows ekranı ile karşılaşacaksınız. Ayrıca yazı boyutları da büyümekte. Bunun nedeni kullanıcının ekrandakileri daha net görmesini sağlamak. Ama birçok kullanıcı bu özelliği kullanmamakta. Zira bilgisayarda takılmalar oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10’da Yüksek Karşıtlık Açma Kapatma

Kimi zaman denemek amaçlı olarak Windows’un yüksek karşıtlık özelliğini açıp kapatabilirsiniz. Zaten bunu yapmak içinde nereden olduğunu büyük ihtimalle bilirsiniz. Ama yanlışlıkla yada bir çocuk tarafından bilgisayarınız yüksek karşıtlık özelliğine geçmiş olabilir. Çünkü tuş kombinasyonu ile bu mümkün. Peki nasıl açıp kapatabiliriz.

Windows 10 Yüksek Karşıtlık Açma Kapatma
Windows 10 Yüksek Karşıtlık Açma Kapatma Paint Görünümü

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı Merkezi yolunu izleyin. Karşınıza çıkan sayfada “Yüksek Karşıtlık Ayarla” veya “Bilgisayarı kolayca görülebilir hale getir” seçeneğine tıklayın. Sonraki pencerede “Sol ALT + sol ÜST KRKT + PRINT SCREEN” tuşlarına basıldığında Yüksek Karşıtlık etkinleştir veya devre dışı bırak” seçeneği işaretli değilse işaretleyin. Ardından “Sol Shift+Sol Alt+PrintScreen” tuşlarına birlikte basın. Bu şekilde Yüksek Karşıtlık etkin ise devre dışı bırakılacak devre dışı ise etkin hale getirilecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com