Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Windows 10’da Ekran Görüntüsü Alma ve Ekran Videosu Çekme

Windows 10 Ekran Görüntüsü Kaydetme ve Ekran Videosu Çekme

Windows 10 kullanıcıları masaüstü ekran görüntüsü almak için yada ekran videosu çekmek için artık ekstra bir program kurmaya yada satın almaya gerek yok. Çünkü Windows 10 bu imkanı sizlere sunuyor. Yalnız bu özellik sadece XBox hesabınız üzerinde çalışmakta. Dolayısıyla Windows 10 bilgisayarınızda XBox uygulamasını açtığınızda burada yaptığınız değişikliklerin ekran görüntüsünü kaydedebilir yada ekran videosunu çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra Windows 10’da oyun oynarken de aynı işlemi yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10’da Ekran Kaydetme Nasıl Yapılır?

Öncelikle XBox uygulamasını açın. Burada eğer bir hesap oluşturmamışsanız yani Windows 10 kurarken Gmail, Hotmail, Outlook.com gibi bir hesap oluşturmadıysanız sizden hesap oluşturmanız istenecektir. Eğer bir hesap oluşturmuşsanız size oluşturduğunuz hesap üzerinden devam edilsin mi diye sorulacak. Eğer onaylarsanız XBox sayfanız oluşturulmuş olacak.

windows 10 ekran kaydetme-2

Bundan sonra artık istediğiniz zaman masaüstünüzdeki görüntülerin ister görüntüsünü .JPG olarak kaydedin isterseniz videosunu çekin. Bunun için yapmanız gereken tek şey “Windows+G” tuşlarına basmanız. Çünkü “Windows+G” tuşlarına bastığınızda karşınıza aşağıdaki şekilde bir pencere açılacaktır.

windows 10 ekran kaydetme-1

Karşınıza çıkan bu pencerede kamera ikonuna tıklarsanız ekran görüntüsünü kaydedecektir. Eğer kırmızı renkteki noktaya yani kayıt butonuna basarsanız ekran videosu çekmeye başlayacaktır. Gerek kaydedilen ekran görüntüleri olsun gerekse çekilen ekran videoları olsun hepsi “C:\Users\GÖKTÜRK\Videos\Captures (Türkçesi: C:\Kullanıcılar\Kullanıcı_adı\Videolar\Yakalamalar)” klasörü içine kaydedilmekte. Ayrıca bu ekran kayıtlarını XBox hesabınızın “Oyun DVR” sekmesinde de görebilirsiniz.

NOT: EĞER WİNDOWS+G TUŞLARINA BASTIĞINIZDA PENCERE AÇILMAZSA XBOX UYGULAMASINI AÇIN. SONRA WİNDOWS+G TUŞLARINA BASIN.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com