Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10’da Giriş Parolasını Kaldırma

Windows 10 Giriş Parolası Nedir?

Windows 10 işletim sistemi kuranlar daha iyi bilmekteler, Windows 10’da giriş parolası isminde bir güvenlik mevcut. Normal şartlarda özellikle kişisel verilerin güvenliği için bu özellik çok önemli. Ama ev içinde ortak kullanılan bilgisayarda parola girmek gereksiz ve zaman kaybı. Hal böyle olunca da giriş parolasını kaldırma/iptal etme ihtiyacı ortaya çıkıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10’da Giriş Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Windows 10’daki giriş parolasını kaldırmak için öncelikle “Windows+R” tuşlarına basarak Çalıştır komutunu açın ve buraya “netplwiz” yada “control userpasswords2” yazıp “Enter” tuşuna basın. Karşınıza çıkan yeni sayfada “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir.” yazısının yanında bulunan kutucuktaki işareti kaldırın. Böyle yapınca karşınıza yeni bir pencere çıkacaktır. Burada belirlemiş olduğunuz giriş parolanızı girmeniz istenecektir. Giriş parolanızı girip “Tamam” butonuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Windows 10 Giriş Parolasını Kaldırma-1

Windows 10 Giriş Parolasını Kaldırma-2

Windows 10 Giriş Parolasını Kaldırma-3

Artık bilgisayarınız açılırken giriş parolası sormayacak.

Sponsorlu Bağlantılar

“Windows 10’da Giriş Parolasını Kaldırma” için 3 yanıt

Allah razı olsun tam yarım saatimi yedi kaldıramadım buraya girene kadar.

işe yaradı ve gerçekten kolaymış.
teşekkürler
“windows outlook başka bir program için hesap isteyip iradem dışında bilgisayarı kilitledi. bütün microsoft hesapları kaldırdım”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com