Kategoriler
Soru Cevap

Windows 7 Güncelleme (Windows Update) Sorununa Çözüm –

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] “Windows 7 güncellemeleri yapılmıyor. Hizmet Çalışmadığından şuanda güncelleştirmeler yapılamıyor” yazıyor. [/question]

Bizim cevabımız:

Normal şartlarda Windows, kendi kendini güncellemektedir. Bunu eğer ayalamışsanız size sorarak yapar. Mesela birgün bilgisayarınızı kapatırken kapatın altında “Güncelleştir ve Yeniden başlat” yada “Güncelleştir ve Kapat” yazısını görebilirsiniz. Böyle olunca Windows’unuzda birtakım yazılımların güncellemesi anlamına gelir ve ilk fırsatta bu güncellemeleri yapmanız gerekmektedir.

Eğer bu güncelleştirmeleri yaparken “Hizmet çalışmadığından Windows Update şu anda güncelleştirmeleri denetleyemiyor. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.” gibi hata alıyorsanız sisteminizde yüklü olan bir yazılım bunu engelliyor demektir. Yada siz bilerek veya bilmeyerek manuel olarak birtakım ayarları değiştirmişsiniz.

windows 7 güncelleme sorunu

Eğer el ile ayarları değiştirdiyseniz bunları geri alın. Ama yazılımsal bir sorun varsa ve ne olduğunu bilmiyorsanız birde şunu deneyin. Bu sorunu yaşayan bazı kullanıcılar bu şekilde sorunlarını çözdüler.

1 – “C:\Windows\System32” adresinden “cmd”yi bulup yönetici olarak çalıştır diyoruz. (Sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır”)

2 – net stop WuAuServ komutunu yazıp servisi durdurun.

3 – Başlat>çalıştır %windir% yazıp ve enter tuşuna basın.

4 – SoftwareDistribution adlı dosyayı bulup adını “sdold” olarak değiştirin.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter tuşuna basın ve

6 – net start WuAuServ yazıp servisi tekrar başlatın.

Bu adımları sırasıyla yaptıktan sonra sorununuzun çözülmüş olması gerekir.

Eğer sorun çözülmezse yorum bölümünden yada soru cevap bölümünde yazın, yardımcı olmaya çalışırım.

Sponsorlu Bağlantılar

“Windows 7 Güncelleme (Windows Update) Sorununa Çözüm –” için 14 yanıt

Denetim Masasına girin ve burada yüklemiş olduğunuz programlara bir göz atın. Sizin yüklemiş olduğunuz bir yada birkaç program güncellemeyi engelliyor olabilir. Önemli olmayan programları sırayla silip güncelleştirme yapmayı tekrar deneyin.

Windows işletim sisteminiz orjinal değilse bu hatalar normal ama orjinal ise manuel yapmaya çalışın.

s.a kardeş ben format attıkdan sonra ilk güncellemeyi yadım bir şekilde ve gene istedi benede denetleme diye yapdım olmadı yardım gene aynı sorun devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com