Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 7 ve Windows 8.1 Update’den Sonra Windows 10 Etkinleşmiyor?

 Windows 10’u Neden Etkinleştiremiyorum?

Windows 7 SP1 veya Windows 8.1 işletim sistemine sahip olup Update ile yükseltme yapmanıza rağmen Windows 10 etkinleşmeme sorunu yaşanabilecek sorunlardan sadece birisi. Windows 10 her ne kadar yepyeni özelliklerle gelse de her yazılım gibi bir takım hatalarla karşılaşmaktayız. Tabi ki her kullanıcı aynı hata ile karşılaşmıyor. Her hatanın farklı bir anlamı var. Bunlardan birisi de başlıkta da bahsettiğimiz Windows 7/8.1 yükseltmeden sonra Windows 10’un etkileşmemesi sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 7/8.1 Yükselttim ama Windows 10 Etkinleşmiyor

windows 10 etkinleştirme sorunları

1 – Windows 7 SP1 veya Windows 8.1 işletim sistemlerinde Update ile yapılan yükseltmeden sonra etkinleştirme olmama hatası;

Çözüm; Eğer Windows 7 SP1 yada Windows 8.1 işletim sistemlerine sahip iseniz ve Update bölümüne kullanarak Windows 10 kurduysanız normal şartlarda herhangi bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor. Ama böyle yapmanıza rağmen etkinleştirme hatası verdiyse yani Windows 10 etkinleştirilemiyor hatası veriyorsa aşağıdaki adımları  takip edin.

Windows 10 İndir

Başlat – Ayarlar – Güncelleştirme ve güvenlik – Mağazaya git yolunu takip ederek buradan cihazınız için geçerli bir lisans kullanılabilir olup olmadığını denetleyin. Geçerli bir lisansınız yoksa, Mağaza’dan Windows satın almanız gerekir.

Not-1: Bu yalnızca, cihazınızda bir donanım değişikliği yapmadıysanız geçerlidir.

Not-2: Etkinleştirme sayfasında Mağazaya Git düğmesini göremiyorsanız kuruluşunuzun destek görevlisine başvurun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com