Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8.1 Etkinleştirme Hatası – Windows 8.1 Aktifleştirme Sorunu

Hatalar Ne Olabilir?

Windows 8.1’i ister Windows XP’den olsun ister Vista olsun ister Windows7 veya Windows 8 olsun güncelleştirme yaptıktan sonra bazen hata verebiliyor. Yani Windows 8.1 etkinleştirilemiyor veya aktifleştirme hatası veriyor. Mesela kod olarak örnek verirsek 0*c00000e9 hatası olabilir, ses hatası verebiliyor, bazı durumlarda ısınma hatası olabiliyor, veya kurulamıyor. Peki tüm bu sorunlar neden olabilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sorunların birçok nedeni vardır. En büyük etken Windows 8.1 işletim sistemini kurulacağı bilgisayarların farklı olmasıdır. Çok çok küçük bir ihtimalle Windows kaynaklı bir sorun olabilir. Bu ihtimali en sona bırakın. Windows’un etkinleştirilemediğini bildiren bir ileti aldıysanız aşağıdaki nedenlerle çalışmamış olabilir ve sorunu düzeltmek için aşağıdaki çözümler denenebilir.

Hata 0xC004F061 Nedir?

Windows 8.1 veya Windows 8 sürümüne güncelleştirdiniz ancak önceki veya doğru bir Windows sürümü yüklü değildi.

Windows 8.1 veya Windows 8 sürümünü etkinleştirmeyi denediğinizde 0xC004F061 hatasını görürseniz şunlardan biri olabilir:

windows 8-1 etkinleştirme

  • Windows 8.1 veya Windows 8 sürümüne güncelleştirmek için bir ürün anahtarı kullanıyorsunuz, ancak bilgisayarınızda önceki bir Windows sürümü yüklü değildi. Güncelleştirmek için bilgisayarınızda önceden Windows 8, Windows 7,Windows Vista veya Windows XP sürümü olması gerekir.Sabit sürücünüzü biçimlendirdiyseniz veya değiştirdiyseniz Windows 8.1 veya Windows 8 sürümüne güncelleştirmek için bir ürün anahtarı kullanamayacaksınız. Önceki Windows sürümünüzü yüklemeniz ve ardından Windows 8.1 veya Windows 8sürümünü yeniden yüklemeniz gerekir.
  • Windows 8.1 Pro Paketini veya Windows 8 Pro Paketini yüklemeye çalışıyorsunuz, ancak bilgisayarınızda zatenWindows 8.1 Pro veya Windows 8 Pro yüklü. Sürümünüzü yükseltmek için Windows 8.1 Media Center Paketini veyaWindows 8 Media Center Paketini yüklemeniz gerekir.
  • Windows 8.1 Media Center Paketini veya Windows 8 Media Center Paketini yüklemeye çalışıyorsunuz, ancak bilgisayarınızWindows 8.1 Pro veya Windows 8 Pro çalıştırmıyor. Sürümünüzü yükseltmek için önce Windows 8.1 Pro Paketini veyaWindows 8 Pro Paketini yüklemeniz gerekir.

Satın aldığınız özellik paketini yükleyemediyseniz, desteğe başvurun. Özellikler ekleme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Özellik ekleme: SSS.

Ürün Anahtarı Sorunu

Onarım sırasında farklı bir Windows sürümü veya ürün anahtarı kullanılmış olabilir

Bilgisayarınızı onarım servisine veya bilgisayar toplayıp onaran birisine götürdüyseniz onarımın tamamlanması için farklı birWindows sürümü yüklenmiş olabilir. Ya da bilgisayarınızda farklı bir ürün anahtarı kullandıysa anahtar Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’nın izin verdiğinden fazla sayıda bilgisayarda kullanıldığı için engellenmiş olabilir.

Bilgisayarınız onarılmadan veya yeniden oluşturulmadan önce Windows etkinleştirildiyse, bilgisayarınızla veya orijinal Windowskopyasıyla birlikte verilen ürün anahtarının yeniden girilmesi sorunu çözebilir. Ayrıca orijinal Windows sürümünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

0xC004C008 Hatası Nedir?

Bir Windows kopyası birden çok bilgisayara yüklenmiş olabilir

Elinizdeki Windows kopyasını birden çok bilgisayara yüklediyseniz, ürün anahtarı daha önce başka bir bilgisayarda kullanıldığı için veya Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’nın izin verdiğinden fazla sayıda bilgisayarda kullanıldığı için etkinleştirme çalışmayabilir. Normalde çoğu Windows kopyası için bir bilgisayara yalnızca bir kopya yüklenebilir kuralı izlenmelidir.

Ürün anahtarınız Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’nın izin verdiğinden fazla sayıda bilgisayarda kullanılıyorsa, her bilgisayarınız için ayrı bir ürün anahtarı veya Windows kopyası satın alarak etkinleştirmeniz gerekir.

Kopyalanmış Sahte Yazılımlar

Microsoft tarafından yayımlanıp lisanslanmamış sahte bir Windows kopyasına sahipseniz, Microsoft bilgisayarınızın donanım profili ile 25 karakterli ürün anahtarı arasında bir eşleştirme oluşturamayacağından etkinleştirme çalışmaz.

Microsoft Web sitesindeki How to Tell Web sayfası, Windows kopyanızın sahte olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Kopyanız sahteyse, büyük olasılıkla yeni bir Windows kopyası almanız gerekecektir.

Kullanılmış Bilgisayar

Windows’un önceden yüklü olduğu kullanılmış bir bilgisayar satın aldıysanız, ürün anahtarı Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’nın izin verdiğinden fazla sayıda bilgisayarda kullanılıyor olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarı satın aldığınız kişiden orijinal Windows DVD’sini ve ürün anahtarını istemeniz gerekebilir. DVD ve ürün anahtarı yoksa veya denemenize rağmen etkinleştirme yapamıyorsanız yeni bir anahtar veya Windows kopyası satın almanız gerekebilir.

Donanım Değişiklikleri

Bilgisayarınızda sabit sürücünüzü veya ana kartı değiştirmek gibi önemli donanım değişiklikleri yaparsanız, ürününü telefonla etkinleştirmek için destek ile iletişim kurmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com