Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8.1 Kurulum Hatası Nedir? Windows 8.1 Kurulumu Yarıda Kesilirse Ne Yapılmalı?

Windows 8.1 Neden Kurulmuyor?

Microsoft’un en son çıkardığı işletim sistemi olan Windows 8.1’i gerek DVD olarak satın alın, gerek internetten satın alın gerek internetten indirin hiç farketmez kurduğunuz zaman kurmama ihtimali var. Yani en baştan kurmaya bilir veya kurarken kurulum sırasında kurulumu iptal edebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız bunun birçok nedeni vardır. Bu sorunu 4 ana başlık altında toplayabiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 8.1 Kurulum Yapılırken Durdu

Windows 8.1 Kurulumu yanıt vermeyi durdurursa ihtimaller şöyle;

  • Kurulum arka planda çalışmaya devam ediyor olabilir. Windows 8.1 yüklemesi iki saat kadar sürebilir. İki saat beklediyseniz, bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows hoş geldiniz ekranının görüntülenip görüntülenmediğine bakın.

windows8-1

  • Bilgisayarınızda uyumlu olmayan donanımlar veya sürücüler olabilir. Yükseltme Yardımcısı tamamlanmadıysa, bilinen donanım ve sürücü uyumsuzlukları için Windows Uyumluluk Merkezi’ni gözden geçirin. Windows 8.1 Kurulum programını yeniden çalıştırmadan önce, tüm gereksiz dış donanımların bilgisayarınızla bağlantısını kesin.
  • Bilgisayarınızda yükseltmeyi engelleyen yazılımlar olabilir. Virüsten koruma yazılımınız varsa, Windows 8.1yükseltmesini yapmadan önce onu kaldırmanız gerekebilir. Varsa, yazılım üreticisinin sağladığı kaldırma araçlarını kullanmanız önerilir. Şifreleme yazılımı kullanıyorsanız, yükseltme öncesinde bu yazılımı askıya almanız gerekebilir.
  • Yükleme medyasında sorun olabilir. En iyi sonuçları elde etmek için, doğrudan Windows 8.1 Kurulum programından yükleyin. Bununlar birlikte, Windows 8.1 yüklemesi için yükleme medyası oluşturuyorsanız, DVD yerine USB flash sürücü kullanmanızı öneririz. DVD kullanmanız gerekiyor veya DVD kullanmayı tercih ediyorsanız, DVD yazmak için daha yavaş bir yazma hızı seçin; yazma hızı ne kadar düşük olursa, yazma işleminin başarı şansı o kadar yüksek olur.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com