Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8.1 Nasıl Güncelleştirilir? Windows 8.1 Çözümleri

Windows 8.1 Güncellemesi Yapmak Zor Değil

Bilindiği gibi son zamanlarda Windows yeni işletim sistemi olan Windows 8.1’i yayınladı. Yani artık bilgisayarınıza Windows 8.1 kurabilirsiniz. Eğer bilgisayarınıza Windows 8.1 kurmak istiyorsanız öncelikle bilgisayarınızın bunun için yeterli olup olmadığına bakın. Yani Windows 8.1 için sistem gereksinimlerine bakın. Sonra Windows 8.1’i indirmeniz gerekmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 8.1 Sistem Gereksinimlerine Bakmak ve Windows 8.1 İndirmek için Tıklayın…

Eğer bilgisayarınızın özellikleri Windows 8.1 için yeterli ise indirdikten sonra işletim sisteminizi değiştirebilirsiniz. Windows 8.1 kendini güncellerken siz hiç birşey yapmıyorsunuz. Sadece bilgilerinizi gerekli alanlara girmeniz gerekiyor. O alanlarda zaten karşınıza çıkıyor. Yani oldukça basit bir olay.

windows8-1

Ama olur da bir sorun çıkarsa ne yapabiliriz. Peki nasıl bir sorun çıkabilir ve bu sorunlar için ne gibi çözümler vardır? Windows 8.1 kullanıcıları için çıkabilecek sorunlar ve çözümleri yazımızda mevcut.

Windows 7, Vista ve Windows XP’den Windows 8.1’e Yükseltme

Windows 8.1 sürümüne nasıl güncelleştiririm?

Kullanmakta olduğunuz Windows sürümüne bağlı olarak Windows 8.1 sürümüne şu şekilde güncelleştirebilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar

Zaten Windows 8 çalıştırıyorsanız Windows Mağazası’nda ücretsiz olarak Windows 8.1 sürümüne güncelleştirebilirsiniz. Windows 7 çalıştırıyorsanız, Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı kullanarak Windows 8.1 satın alıp indirebilirsiniz. Yükseltme Yardımcısı’nda şu anda, daha sonra veya ISO dosyasının olduğu bir medya veya USB flash sürücü kullanarak Windows 8.1 yükleme seçeneğiniz vardır.

Windows Vista veya Windows XP çalıştırıyorsanız DVD ile temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir. DVD satın almadan önce sistem gereksinimlerini gözden geçirdiğinizden emin olun.

Windows 8.1 ne kadar tutuyor?

Zaten Windows 8 çalıştırıyorsanız ücretsizdir. Windows Mağazası’na giderek Windows 8.1 sürümüne güncelleştirin. Önceki bir Windows sürümünü çalıştırıyorsanız Windows Satın Al Web sayfasında veya Yükseltme Yardımcısı’nda geçerli fiyatları görebilirsiniz.

Dosya, ayar ve uygulamalarımı koruyabilecek miyim?

Bilgisayarınızı ISO’yu indirdikten sonra oluşturduğunuz DVD veya USB flash sürücü gibi bir kurulum medyasından başlatırsanız Windows 8.1 yüklediğinizde uygulamalarınızı, Windows ayarlarınızı veya kişisel dosyalarınızı koruyamazsınız.

Bu tabloda, şu anda bilgisayarınızda çalışan Windows sürümüne bağlı olarak güncelleştirirken hangi öğeleri koruyabileceğiniz gösterilmektedir: Hangi Windows sürümüne sahip olduğunuzu doğrulamak için bkz. Hangi Windows işletim sistemini çalıştırıyorum?

Sponsorlu Bağlantılar
Şunu çalıştırıyorsanızŞunları kaybetmezsiniz:

Windows 8

Windows ayarları, kişisel dosyalar ve uygulamaların çoğu

Windows 7

Kişisel dosyalar

Windows Vista

Hiçbir şeyi koruyamazsınız; medyayı kullanarak başlatıp temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir

Windows XP

Hiçbir şeyi koruyamazsınız; medyayı kullanarak başlatıp temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir

  • Windows 8 çalıştırıyorsanız Windows Mağazası uygulamalarınızın Mağaza’dan yeniden yüklenmeleri gerekir. Mağaza’da, ekranın üst kenarından aşağı çekin veya sağ tıklayın, Uygulamalarınız’a dokunun veya tıklayın, yüklemek istediğiniz uygulamaları seçtikten sonra Yükle’ye dokunun veya tıklayın.
  • Windows 7, Windows Vista veya Windows XP çalıştırıyorsanız özgün kurulum disklerini veya uygulamaları çevrimiçi satın aldıysanız satın alma onay e-postalarını kullanarak tüm uygulamalarınızın yeniden yüklenmesi gerekir.
 Bu güncelleştirmeye Windows Media Center dahil mi?

Hayır. Windows Media Center’ı yüklemek istiyorsanız özellikleri Windows 8.1 sürümüne eklemeniz gerekir. ZatenWindows 8.1 Pro çalıştırıyorsanız ve Windows Media Center’ınız varsa Windows 8.1 sürümüne güncelleştirdikten sonra onu yeniden yüklemeniz gerekmez. Daha fazla bilgi için Özellik ekleme Web sayfasına bakın.

Windows 8.1 sürümüne güncelleştirdikten sonra DVD oynatabilecek miyim?

Windows 8 sürümünde üçüncü taraf DVD kayıttan yürütme yazılımınız zaten varsa Windows 8.1 sürümünde onu kullanmaya devam edebilmeniz gerekir. Windows 7, Windows XP veya Windows Vista çalıştırıyorsanız yeniden yüklemeniz gerekir.

DVD yürüten bir üçüncü taraf uygulamanız yoksa veya şu anda DVD yürütmek için Windows Media Player kullanıyorsanız, bunun için bir üçüncü taraf uygulaması indirip yüklemeniz ya da Windows Media Center yüklemeniz gerekecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Güncelleştirirken dilimi değiştirebilir miyim?

Dilinizi değiştirmenin en kolay yolu, bilgisayarınızda şu anda kullandığınız dile güncelleştirmeniz ve sonra yeni bir dil eklemenizdir.

DVD veya USB flash sürücü ile temiz Windows 8.1 yüklemesi gerçekleştiriyorsanız Windows Kurulumu’nda dilinizi değiştirebilirsiniz.

Not

  • Windows 8 çalıştırıyorsanız ve yüklü bir dil paketiniz veya dil arabirim paketiniz (LIP) varsa Windows 8.1 yüklediğinizde bunlar kaldırılır.

32 bit Windows sürümünü 64 bit Windows 8.1 sürümüne güncelleştirebilir miyim?

Bilgisayarınız 64 bit özellikli bir işlemciye (CPU) sahip olmasına rağmen şu anda 32 bit Windows sürümü çalıştırıyorsa 64 bitWindows 8.1 sürümünü yükleyebilirsiniz, ancak ürünü DVD olarak satın alıp temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir. 32 bitten 64 bit sürüme güncelleştirme yaptığınızda hiçbir dosya, ayar veya uygulamayı saklayamazsınız.

Lütfen Windows 8.1 Pro Paketinin Windows 8.1 sürümünden Windows 8.1 Pro sürümüne yükseltmek için kullanıldığını, çapraz altyapı yüklemelerine yönelik olmadığını ve medya içermediğini aklınızda bulundurun. Mimari değişiklik yapmak istiyorsanız Windows 8.1 Pro satın alın.

Fiziksel bir DVD’yi nasıl satın alabilirim?

Windows 8.1 DVD’sini Microsoft Mağazası’ndan veya varsa ülkenizdeki ya da bölgenizdeki başka herhangi bir perakendeciden satın alabilirsiniz. Ayrıca ürünü Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Norveç, İsveç, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler’de MicrosoftMağazası’ndan da satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kendi bilgisayarınızı oluşturup buna Windows 8.1 yüklemek veya yerel sanal makinede ya da ayrı bir bölümde (Mac dahil) ek bir işletim sistemi çalıştırmak istiyorsanız Windows 8.1 Sistem Üreticisi ürünlerini (OEM sürümleri) satın alabilirsiniz. Ülkenizde veya bölgenizde varsa Windows 8.1 Sistem Üreticisi ürünlerini yetkili mağazalardan satın alabilirsiniz ancak satış temsilcisinden daha fazla bilgi almanız gerekir. Bu sürüm müşteri desteği içermez.

Nasıl yardım alırım?

Windows 8.1 yükleme ile ilgili yardım gerekirse, destek ile iletişim kurabilirsiniz. Güncelleştirmeniz bir mağazadan DVD halinde satın alınmasına veya Web’den indirilmesine bakılmaksızın Microsoft’tan ücretsiz 90 günlük destekle birlikte gelir. 90 günlük süre Windows 8.1 yükleyip etkinleştirmenizden sonra başlar. (Telekomünikasyon ücretleri veya başka ücretler uygulanabilir.)

Eski işletim sistemime geri dönebilir miyim?

Bilgisayarınız Windows 8 ile birlikte geldiyse bilgisayarınızı yenileyerek Windows 8 sürümüne geri yüklemeniz mümkün olabilir. Kişisel dosyalarınız etkilenmez ancak bilgisayar ilk alındığında olmayan uygulamaların yeniden yüklenmesi gerekir. Windows 7, Windows Vista veya Windows XP çalıştırıyorsanız bilgisayarınızla birlikte gelen kurtarma veya kurulum medyasını (genellikle DVD’dir) kullanarak önceki Windows sürümünüzü yeniden yüklemeniz gerekir.

Kurtarma medyanız yoksa bilgisayarınızın üreticisi tarafından sağlanan yazılımı kullanarak güncelleştirmeden önce bilgisayarınızdaki kurtarma bölümünden bu medyayı oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bilgisayarınızın üreticisine ait Web sitesinin destek bölümüne göz atın. Windows 8.1 sürümünü yükledikten sonra, önceki Windows sürümünüze geri dönmek için bilgisayarınızdaki kurtarma bölümünü kullanamazsınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com