Kategoriler
Ne & Nasıl Yazılım

Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı Nedir? Ne İşe Yarar? Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı

Yükseltme Yardımcısı Ne Demektir?

Bilgisayarınızda bulunan uygulamaların yeni Windows ile uyumlu olup olmadığını anlamak için o uygulamayı tarayıp size ücretsiz bir şekilde rapor sunan bir uygulamadır. Böylece sizlerde sahip olduğunuz programların işletim sisteminizde çalışıp çalışmayacağını görebilirsiniz. Ayrıca bu Yükseltme Yardımcısı ile online olarak Windows satın alabilir, indirebilir veya yükleyebilir.  Yalnız önemli bir nokta var. Yükseltme Yardımcısını açmadan önce bilgisayara bağlı olan monitör ve yazıcıların bağlı ve açık olduğundan emin olun.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows’un Yükseltme Yardımcısı ile ilgili açıklamaları ve talimatları aşağıda mevcuttur.

windows8-1

  • Windows 7 sürümünü çalıştırıyorsanız, uyumluluk raporu almak için Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı öğesine dokunun veya tıklayın. Sonra Windows 8.1 ürününü satın almak, indirmek ve yüklemek için isteğe bağlı adımları göreceksiniz.
  • Windows 8 sürümünü çalıştırıyorsanız, uyumluluğu denetlemek için Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı öğesine dokunun veya tıklayın. Sonra Windows 8.1 ürününe ücretsiz güncelleme için Windows Mağazası’na yönlendirileceksiniz.
  • Windows XP ya da Windows Vista çalıştırıyorsanız, bilgisayarınızın neredeyse aynı gereksinimleri karşılayan Windows 8.1 sürümüne yönelik Windows 8 sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetlemek amacıyla Windows 8 Yükseltme Yardımcısı öğesine dokunun veya tıklayın. Belirli ülkeler ve bölgelerde, Windows 8 ürününü satın almak, indirmek ve yüklemek için isteğe bağlı adımlar göreceksiniz.

Not;

  • İnternet bağlantınıza bağlı olarak Yükseltme Yardımcısı’nın yüklenmesi birkaç dakika sürebilir.
  • Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı; Windows XP veya Windows Vista’da desteklenmez. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Vista veya Windows XP’den Windows 8.1’e yükseltme.
  • Windows 8 Yükseltme Yardımcısı’nı kullanarak Windows 8 ürününü satın alma, indirme ve yükleme seçeneği çoğu ülke ve bölgede mevcut değildir.
  • Bilgilerinizi ne amaçla kullandığımızı öğrenmek için, Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı ve Kurulumu gizlilik bildirimi veyaWindows 8 Yükseltme Yardımcısı ve Windows 8 Kurulumu gizlilik bildirimini okuyun bölümlerini okuyun.

Windows Yükseltme Yardımcısı Ne İşe Yarar?

Yükseltme Yardımcısı genel olarak dört işlem yapar:

  • Windows 8 veya Windows 8.1 sürümleri ile çalışıp çalışmayacaklarını anlamak için bilgisayarınızı, masaüstü uygulamalarınızı ve bağlı cihazlarınızı tarar. Yükseltme Yardımcısı özellikle bilgisayar donanımınızın CPU hızı, PAE, NX ve SSE2, RAM boyutu ve sabit disk kapasitesi gibi işlemci özelliklerine bakarak bilgisayarınıza yüklemeye yönelik sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetler.
  • Bir uyumluluk raporu sunar. Uyumluluk raporu Windows 8 veya Windows 8.1 ile çalışan ve çalışmayan uygulamalarınızı, cihazlarınızı ve bunları tekrar çalıştırmak için yapabileceklerinizi listeler. Uyumluluk raporunu daha sonra kullanmak üzere kaydedebilir veya yazdırabilirsiniz. Bazı uygulamalarınız ve cihazlarınız listede yoksa, bunun nedeni henüz söz konusu ürünün geliştiricisinden veya üreticisinden uyumluluk bilgisi almamış olmamızdır.Yükseltmeyi yaptıktan sonra, tüm uyumlu masaüstü uygulamalarınızı orijinal kurulum disklerini kullanarak veya uygulamaları çevrimiçi satın aldıysanız satın alma onayı e-postasıyla yeniden yüklemeniz gerektiğini aklınızda bulundurun.Windows 8 sürümünden Windows 8.1 sürümüne güncelleme yapıyorsanız, yalnızca Windows Mağazası uygulamalarınızın tekrar yüklenmesi gerekir. Bunu Mağaza’dan şu şekilde yapabilirsiniz: ekranın üst kenarından aşağı doğru çekin veya sağ tıklayın, Uygulamalarınız’a dokunun veya tıklayın, sonra yeniden yüklemek istediğiniz uygulamaları seçin. Kutucuklara dokunarak veya tıklayarak uygulamaları Başlangıç ekranından da yeniden yükleyebilirsiniz.
  • Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 sürümlerini çalıştırıyorsanız Yükseltme Yardımcısı, bilgisayarınızı belirli özellikleri desteklemesi için denetler. Bilgisayarınız bu özelliklerden en az birini desteklemiyorsa bir uyarı görürsünüz.Windows 8 veya Windows 8.1 ürünlerini yine de yükleyebilirsiniz, ancak belirli özellikleri kullanamazsınız.
  • Windows 7 sürümünü çalıştırıyorsanız, Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı, size Windows 8.1 ürününü satın alma, indirme ve yükleme seçeneğini sunar. Bilgisayarınız çalışmaya hazırsa, Yükseltme Yardımcısı hangi sürümü satın alacağınıza ilişkin bir öneri sunar ve yükseltme adımlarında size eşlik eder. Windows Vista veya Windows XP sürümlerini çalıştırıyorsanız,Windows 8 Yükseltme Yardımcısı, size yalnızca belirli ülkeler ve bölgelerde Windows 8 ürününü satın alma, indirme ve yükleme seçeneğini sunar.

Windows 7 çalıştıran dokunmatik bir bilgisayarı yükseltebilir miyim?

Windows 8.1 için özellikle tasarlanmamış olmasına rağmen Windows 7 için Windows Sertifika Programı’na uygun olan bir dokunarak giriş donanımına sahipseniz, Windows 8.1 sürümüne yükseltebilir ve en az Windows 7 sürümündeki kadar iyi bir dokunma hassasiyeti elde edebilirsiniz. Windows 8.1 dokunma özelliği daha yüksek bir düzeyde hassasiyet ve kesinlik gerektirdiğinden, Windows Sertifika Programı’na uygun bulunan Windows 8.1 dokunmatik bilgisayarların dokunmatik klavyede sunduğu yazma ve bazı özellikleri kullanma deneyimi Windows 7 bilgisayarlarından çok daha iyidir. Örneğin, bazı Windows 8.1 özellikleri ve uygulamaları aynı anda beşten az dokunma noktasını destekleyen dokunmatik ekranlarda çalışmaz.

Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com