Kategoriler
İnternet

Windows 8 İçin Dokunmatik Firefox Touch İptal Edildi

Firefox Touch Betası Yayınlanmıştı

Daha önce haberini yaptığımız Windows 8 dokunmatik cihazlar için geliştirilen ve betası bile yayınlanan Firefox Touch projesi iptal edildi. Projenin iptali şaşkınlık yaratırken yapılan açıklamada betası yayınlandıktan sonra yeterince kullanıcı sayısı tarafından test eedilmeği söylendi.

Şaşkınlık Yarattı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Firefox başkan yardımcısı Johnathan Nightingale, yeni tarayıcının rakipleri ölçüsünde kaynak sahibi olmadığını belirterek, Metro platformunda Firefox’un kullanıldığı diğer platformlar olan Windows, Mac, Linux ve Android’de olduğu gibi yardım alamadıklarını belirtti. Geçtiğimiz ay başında betası yayınlanan tarayıcının çok az sayıda kişi tarafından kullanıldığını belirten Nightingale, masaüstü Firefox sürümlerinin betalarını milyonlarca kişi test ederken, Firefox Touch betasını test eden günde 1000 aktif kullanıcıdan fazlasını göremediklerini ifade etti.

Sponsorlu Bağlantılar

firefox touch windows 8

Modern arayüz benimsenme oranının henüz oldukça düşük olduğunu belirten başkan yardımcısı, Firefox’un daha fazla kullanıcının bulunduğu platformlara odaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com