Kategoriler
Mobil

Windows 8 Mini Tabletler Geliyor!

 Microsoft’tan mini tablet atağı

Tablet dünyasında mini diye tabir edilen ortalama 7 inçlik tabletler kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi görmüş durumda. Apple bu ilgiye sessiz kalamamış ve inadından vazgeçerek iPad Mini tabletini çıkarmıştı. Son olarak en Microsoft’ta mini tablet işine gireceğini açıkladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft CFO’su Peter Klein, yaptığı açıklamada Windows işletim sistemli mini tabletler üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Yıl sonuna kadar piyasada olacağı belirtilen mini tabletler özellikle iPad Mini’ye en büyük rakiplerden birisi olacak.

Microsoft‘un dün gerçekleşen 3 aylık gelirler topantısında açıklamalarda bulunan Finans Grubu Başkanı (CFO) Peter Klein, partnerleriyle birlikte daha küçük Windows tabanlı dokunmatik cihazlar üzerine çalıştıklarını açıkladı.

7 – 8 inç ekran büyüklüğüne sahip olması beklenen tabletlerin önümüzdeki aylarda satışa sunulacağını belirten Klein, cihazların rekabetçi fiyatlara sahip olacağını da vurguladı.

Windows 8 Pro Surface Tablet

Açıklamada, Microsoft‘un kendi mini tabletini üretip üretmeyeceği hakkında bilgi verilmemesine karşın, teknoloji çevrelerinde Surfaceailesine daha küçük bir üyenin eklenebilme ihtimali üzerinde de duruluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yapılan bu açıklamayla birlikte, Microsoft‘un iPad Mini ve 7-8 inç Androidtabletlerle rekabet için Windows 8‘li küçük tabletler üzerine çalıştığı yönündeki iddialar da doğrulanmış oldu. Analistler, Microsoft‘un tablet pazarında tam rekabet gücüne sahip olabilmesi için böyle bir hamleye ihtiyacı olduğunu belirtiyordu.

Mini tablet açıklamalarının sahibi Peter Klein aynı konuşmada, bu mali yılın sonunda 11 yıldır çalıştığı Microsoft’dan ayrılacağını da duyurdu. Klein, görev süresinin son 4 yılını Finans Grubu Başkanı olarak sürdürüyordu.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com