Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 8’de Başlangıçta Açılan Program Ayarları (Açma/Kapama)

 

Sponsorlu Bağlantılar

Başlangıçta çalışan programları belirleyin

Windows 8 bilgisayarınızın daha çabuk açılmasını istiyorsanız başlangıçta açılan yada çalışan programları en aza indirmelisiniz. Bilgisayarınızı ilk açtığınız hem Windows dosyalarını hemde ilk açılacak programları ön yükleme yaparak çalıştırır.Ne kadar çok program başlangıçta çalıştırılırsa ön yükleme işlemi o kadar uzun sürecek ve bilgisayarınız da o kadar geç açılacaktır.

Şimdi başlangıçta Windows 8’deki hangi programların çalışması, hangi programlarında çalışmaması gerektiğini ayarlayacağız ve bilgisayarınızın açılış hızını artıracağız.Windows 7’de bu işi MSConfig üzerinden yapıyorduk ancak Windows 8’de daha basitleştirilmiş ve Görev Yöneticisi üzerinden yapabiliyoruz.

İlk önce Görev Yöneticisi’ni açıyoruz. (Kısayol tuşu : Ctrl+Shift+Esc). Yada görev çubuğu üzerinde sağ tıklayıp Görev Yöneticisi seçeneğine tıklayarak açıyoruz.

windows 8 görev yöneticisi başlangıç

Görev yöneticisi penceresinin üst sekmeleri arasında “Başlangıç” sekmesine tıklayın. Burada başlangıçta açılan programların listesini göreceksiniz.

windows 8 görev yöneticisi başlangıç 2

Başlangıçta çalışmasını istemediğiniz programların “Durum” kısmında “Etkin” yazan yere sağ tıklayın “Devre dışı bırak” diyerek başlangıçta çalışmasını engelleyin.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com