Kategoriler
İnternet

Windows XP Dahil İnternet Explorer Güvenlik Yaması Yayınlandı

XP İçin İnternet Explorer Yaması

Son zamanlarda yaşanan ve hemen her bilişim sektörünü etkileyen güvenlik açıklığı sorunu Microsoft, Google gibi devleride vurmuştu. Bu doğrultuda Microsoft, Windows işletim sistemli bilgisayarlarda kullandığı İnternet Explorer isimli internet tarayıcısı için bir yama yayınladı. Ama bu yamada ilginç bir durum söz konusu. Bu yama Windows XP işletim sistemini de kapsıyor. Fakat bildiğiniz gibi Microsoft, Windows XP için olan desteğini sonlandırmıştı.

IE Tarayıcı İçin Güvenlik Yaması

Microsoft, internet tarayıcısı Internet Explorer (IE) için ortaya çıkan güvenlik açığını gideren güvenlik yamasını 1 Mayıs Perşembe günü yayınladı, ancak bu noktada ilginç bir detay dikkat çekti: Yama, Windows XP işletim sistemini de kapsayacak şekilde yayında. Bu durum, Windows XP’ye desteğini çeken ve bu sistem için sadece bazı minor güncellemeleri yayınlanabileceğini açıklayan Microsoft’un ilgili açığa büyük önem vermesi ile ilişkilendiriliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows XP - İnternet Explorer

 

Microsoft, daha önce de hacker’ların IE’de ortaya çıkan yeni bir açık üzerinden saldırıda bulunabileceği konusunda kullanıcıları uyarmıştı. Teoride siber saldırganların Windows XP’deki açıklar üzerinde rahatlıkla hareket alanı bulabilecek olmaları ve bu nedenle Microsoft’un en son işletim sistemi sürümüne geçilmesi gerektiği şeklindeki Microsoft planı da bu durumda şirketin Windows XP kullanıcılarını önemseyen ciddi bir adım atması ile birlikte sekteye uğramış oldu. Yani Microsoft, Windows XP kullanıcılarını düşünmeye devam ediyor.

Açıklama Geldi

Ancak tam da bu nokta da Microsoft Güvenlik Birimi Müdürü Adrienne Hall, blog sayfasında bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bu güncellemeyi şu an almış olmanız Windows XP’den kurtulmanız, yeni Windows’a geçmeniz ve Internet Explorer’ın son versiyonunu kullanmanız gerektiğini düşünmemeniz anlamına gelmesin. Bu kadar çok insanın Windows XP’yi sevmiş olmasından gurur duyuyoruz. Ancak bugün karşılaştığımız güvenlik tehlikeleri dikkate alındığında, bu tehlikeler bizi 10 yıl öncesinin işletim sistemini kullananları koruma kabiliyetimizi aşıyor.”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com