Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows’da Tüm Gizli Dosya ve Klasörleri Görünür Yapma ve Bulma

Gizli Dosyaları ve Klasörleri Görünür Yapın ve Bulun

Hepimiz özel dosyalarımızı telefonumuzda ve bilgisayarınızda saklıyoruz. Bunu yapmanın birçok nedeni var. Dosyalar gizli olabilir ve onları gizleyerek onları güvende tutmak niyetindeyiz. Onları istenmeyen dikkatlerden gizliyoruz. Hepimiz kişisel veya mesleki bölgelerde gizliliğimizi sevmekteyiz. Ancak bazen gizli dosyalar için sistemimizi taramak istiyoruz veya ebeveynler çocuklarının bilgisayarlarında gizli dosyalar varsa bulmak istiyorlar. Windows’da gizli dosyaları veya klasörleri nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin. İşte bir Windows bilgisayardaki gizli dosyaları ve klasörleri ortaya çıkarma rehberi.

Sponsorlu Bağlantılar

Gizli Dosyaları veya Klasörleri Ortaya Çıkarma (Görünür Yapma)

Windows’da gizli dosyaları veya klasörleri ararken aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

1 – Başlat menüsünü tıklayarak başlayın ve Ara bölümüne “klasör” yazın. Böylece sonuçlar karşınıza çıkacaktır. Buradan “Gizli dosya ve klasörleri göster” seçeneğine tıklayın.

2 – Sonrasında karşınıza bir pencere çıkacaktır. Bu pencereden gizli dosyaları ve klasörleri görünür yapacaksınız.

3 – Bu penceredeki listede “Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster” seçeneğinin karşısındaki kutucuğu işaretleyip Tamam butonuna tıklayın.

Hepsi bu kadar. Artık bilgisayarda gizlenmiş dosyaları ve klasörleri görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gizli Dosyaları veya Klasörleri Arayarak Bulma

Bu yöntem aradığınız dosya adını biliyorsanız yardımcı olur. Ayrıca bu işlemi yapmadan önce yukarıda anlattığımız gibi gizli dosya ve klasörleri görünür yapmanız gerekir.

Arama Bölümünde Arama Yapma

Başlat menüsünü tıklayın ve Arama alanına aramak istediğiniz dosya ya da klasör ismini yazın. Eğer aradığınız bir klasör ise ekranın sağ üstünde “Fitreler” seçeneğine tıklayın ve çıkan seçeneklerden “Klasör” seçeneğini seçin. Eğer aradığınız bir fotoğraf ise o zaman ekranın sağ üstünde “Fitreler” seçeneğine tıklayın ve çıkan seçeneklerden “Fotoğraflar” seçeneğini seçin. Yani aramaya uygun seçeneği seçin. Tümünü seçerseniz aradığınızı bulamayabilirsiniz.

Dosya Gezgininde Arama Yapma

1 – Dosya adını veya en azından türünü bilmelisiniz. Orijinal olarak aynı ada sahip olan dosya veya klasörü arayın. Böylece sadece aradığınız dosyayı elde edebilirsiniz. Bunun için arama yapacağınız sürücüye girin. Yani C sürücüsü, D sürücüsü gibi. İsterseniz her ikisini de ayrı ayrı arayabilirsiniz. Sürücüye girdikten sonra sağ üst köşedeki arama bölümüne dosya adını yazın.

Eğer aradığınız resim ise o zaman arama bölümünde başına (*) ekleyerek arama yapın. Yani *.jpg* ya da -.png* gibi. Ya da *.doc* gibi dosya uzantısını girmeniz gerekir.

CMD Kullanarak Flash Sürücüde Gizli Dosya ve Klasör Arama

Bu Windows’daki gizli dosyaları ve klasörleri bulmak için bir diğer seçenektir. Yapmanız gereken ilk şey flash sürücüyü USB portalına takmaktır. Bu, açtığınızda Bilgisayarım’da bir Çıkarılabilir Disk seçeneği yaratacaktır. Windows bilgisayarınızdaki tüm gizli dosyaları ve klasörleri göstermek için aşağıdaki adımları izleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Bilgisayarınız flash sürücüyü okuduğunda ve klasörünü Bilgisayarım’da görebildiğinizde yapmanız gereken en sonraki şey gizli dosyaları bulmak için bu yöntemde gerekli olan flash sürücünün sürücü harfini belirlemektir ve flash sürücüdeki klasörler. Size kolaylık sağlamak için sürücü harfi F’yi kullanalım. Dosyalardan ve klasörlerden bazıları sürücünüzde görünebilir ve gizli dosyaları yakında görüntülenecektir.

2 – Çalıştır kutusunu açmak için Win+R tuşlarına basın. Bir pencere çıkacaktır. Burada metin kutusuna ‘cmd’ yazıp sonra Tamam butonuna tıklayın.

3 – Sonrasında MS-DOS ekranı gelecektir. Flash sürücü için iki nokta üst üste tarafından takip sürücü harfini yazmanız gerekir. Yukarıda flash sürücü için F sürücü harfi kullandık. Bu nedenle F: yazıp “Enter” tuşuna basın. Sonra attri-s-h*.*/S/D yazıp “Enter” tuşuna basın ve sabırla işlemin bitmesini bekleyin. Ekranda ‘F:\>’ yazana kadar bekleyin. Dosyaların sayısına bağlı olarak gizli dosyaların ve klasörlerin görüntülenmesi zaman alabilir.

4 – Sonunda yukarıdaki tüm adımları tamamladığınızda, Bilgisayarım’ı tekrar açın. Burada flash sürücüdeki gizli dosyaları bulacaksınız.

Sonuç

Bu ipuçlarını hiç kullanmamış olanlar için bunlar bir Windows sistemindeki tüm gizli dosyaları ve klasörleri açığa çıkarmak için çok kolay ve etkili yöntemlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com