Kategoriler
Özel Teknoloji

Xiaomi, 2017 Yılı 2. Çeyreğinde Dünyada Satış Rekoru Kırdı

2017 Yılı 2. Çeyreğinde Dünya Çapında 23.16 milyon Satış Yaptı

Xiaomi kurucusu ve CEO’su Lei Jun bugün Xiaomi’nin 2017 yılının ikinci çeyreğinde 23.16 milyon akıllı telefonu sevk ettiğini,bunun bir önceki çeyreğe göre %70 arttığını belirtti. Bu, şirket için yeni bir rekor. Son bir yılın ardından satışlarda hafif bir düşüş olmasından sonra geldi. Şirket, bunun iki tedarik meselesinden kaynaklandığını ve her biri tedarik zincirinin birkaç ay boyunca engellendiğini söyledi.

Sponsorlu Bağlantılar

Şirket bu süreci, işinin birçok yönünü yeniden kalibre etme fırsatı olarak kullandı. Son çıkan sevkiyat sonuçlarının, ürünlerinin temini ile ilgili yaptığı iyileştirmeleri yansıttığını belirtti. Mi.com’daki çevrimiçi satışların yanı sıra Mi Ev Mağazaları aracılığıyla doğrudan çevrimdışı satışları artırdığını belirtti. Bugüne kadar 123 Mi Ev mağazası Çin’de bulunuyor. 8 Temmuz’da şirket, 14 mağaza açmayı planlıyor. Xiaomi ayrıca, yılın ilk yarısındaki gelirin, Hindistan’da yıllık %328 arttığını söyledi. Redmi Not 4, ülkedeki en çok sevilen akıllı telefon oldu.

2018 Yılı Hedefi İse 14.5 Milyar $

Endonezya, Rusya, Ukrayna ve bir dizi başka ülkede iyi sonuçlar aldığını belirtti. Xiaomi, yıl için 14.5 milyar dolar gelir hedefi belirledi. Büyümeyi gördükten sonra CEO, artık bu hedefe ulaşabileceklerinden emin. Ayrıca, şirketin 2018 yılında 100 milyon akıllı telefon satmayı planladığını söyledi. Ar-Ge ve yatırım ile ilgili olarak, Xiaomi kurucusu ve CEO’su Lei Jun, şunları söyledi:

“Son birkaç yıldır AR-GE yatırımımızı sürekli arttırdık. Bugün, bu yatırımlar meyve vermektedir. Şubat ayında, yonga seti teknolojimiz yeteneklerimizde bir gelişme kaydederek kendi bünyesinde tasarlanan ve geliştirilen tescilli yonga seti Surge S1’yi piyasaya sürdük. Geçen yıl, dünyada 7.071 patent başvurusu yaptık ve 2.895’i verildi. Üstelik bunların yarısı uluslararası patenttir. Önümüzdeki 12 ay içinde, akıllı telefon işimiz için binlerce AR-GE yeteneğini kiralamalı ve yenilik yeteneklerimizi daha da güçlendirmeliyiz.”

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com