Kategoriler
İnceleme Özel

Xiaomi Mi Max 2 İnceleme

Xiaomi Mi Max 2 Hakkında Her Şey!

Xiaomi geçen sene Mi Max’i duyurduğunda, hiç kimsenin onun popüler olmasını beklemiyordu. Devasa boyutun bir caydırıcılık olması bekleniyordu, ancak ortaya çıktığında, kitlesel bir başarı elde etti. Akıllı telefon ile bir tablet arasında iyi bir orta yol olan Mi Max, pil ömrünü de uzattı. Geniş ekranı ve iyi fiyatlı bir paket içinde mükemmel bir deneyim oldu. Bir yıl sonra, Xiaomi Mi Max 2 ile geri döndü. Kabaca aynı boyuttaki pakette bulunan daha büyük bir pil ile Mi Max 2 yine oldukça heyecan verici görünüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi Max 2 Teknik Özellikleri

  • 450nit parlaklık, 1000: 1 kontrast oranı, %72 NTSC renk gamutu, Corning Gorilla Cam 3 koruması ile 6.44 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD IPS 2.5D kavisli cam ekran
  • Adreno 506 GPU’lu 2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemci
    4 GB RAM
  • 64 GB dahili bellek, microSD ile genişletilebilir bellek
  • Android 7.1.1 (Nougat) MIUI 8 tabanlı
  • Hibrid Çift SIM (mikro + nano / microSD)
  • Çift tonlu LED Flash, PDAF, f/2,2 diyafram, Sony IMX386 sensör, 1,25μm piksel boyutlu 12 MP arka kamera
    85 derece geniş açı lens, f/2.0 diyafram açıklığı ile 5 MP ön kamera
  • 3,5 mm ses jakı, stereo hoparlörler
  • Parmak izi sensörü, kızılötesi sensör
  • Boyutlar: 174.1 mm x 88.7 mm x 7.6 mm
  • Ağırlık: 211 gram
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2.4 / 5GHz) MIMO, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS, USB Tip-C
  • Hızlı Şarj 3,0 ile 5300mAh (tipik) / 5200mAh (minimum) pil

Xiaomi Mi Max 2 Tasarım İnceleme

Mi Max 2, Redmi Not 4’ün izinden gidiyor ve Xiaomi hayranları tarafından tanıdık bir tasarım sunuyor. Bu, tasarımın hiç değişmediği anlamına gelmiyor. Telefon yerini aldığı cihazla benzer bir iz bırakıyor ancak birinci nesil Mi Max’e kıyasla tasarımda biraz daha olgunluk var.

Telefonun ön kısmı 6.44 inç ekrana sahip. Mi Max ekranının etrafındaki kötü siyah sınır, bu sefer %50 oranında azaltıldı ve gerçekten telefonun görsel çekiciliğini ortaya çıktı. Genellikle, telefonun boyutu Mi Max ile hemen hemen aynı ve telefonun her iki yanında oldukça geniş çerçeveler var. Kursun üst kısmı, kulaklık ve 5 MP ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Tabanın altında arka aydınlatmalı Geri, Home ve Menü şeklinde üç dokunmatik tuş bulunmakta.

Ses ve güç tuşları telefonun sağ tarafında bulunuyor ve önceki nesil cihaza kıyasla çok daha gelişmiş bir dokunmatik geri bildirim olduğunu gözlemledik. Düğmeler mükemmel geri bildirimlere sahip. Cebinizde veya telefona bakmadan düğmelere basmayı kolaylaştırıyor. Cihazın sol tarafında çift SIM yuvaları veya tek bir SIM ve bir microSD genişletme yuvası olarak ikiye katlanan hibrid SIM yuvası bulunuyor. Üst kenarda, yanındaki IR blaster ile birlikte 3.5mm ses çıkışı bulunuyor.

Telefonun hoparlöründen ise fazla bir ses beklemeyin. Telefonun arkasına geçtiğinizde bir kez daha tasarımda bazı büyük değişiklikler göreceksiniz. Gitmiş olan Mi Max’in büyük plastik uç kapakları ve üst ve alt bölümleri arasında çok sayıda ayrık anten bandıyla değiştirildi. Mi Max 2’nin mat siyah renk varyantıyla mükemmel bir şekilde eşleşti, ilk bakışta bantları bile fark etmemiş olabilirsin. Tüm arka panel çok pürüzsüz ve neredeyse kaygan değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi Max 2 Yazılım İnceleme

Mi Max 2, Android 7.1.1 ile birlikte geliyor ve MIUI 8.5’e sahip. Telefon, MIUI 9’un yakında bir güncellemesi alacak ve bölünmüş ekran modu da dahil olmak üzere birçok yeni özellik getirmesi bekleniyor. Durduğunda, arabirim Xiaomi’den gelen bir dizi telefonda gördüğümüz gibi tamamen aynı. Kilit ekranını hızlıca kaydırdığınızda, tüm uygulamaların doğrudan iOS cihazlarıyla benzer şekilde düzenlendiği ana ekrana getirilir. Buna göre MIUI 9’un sistem uygulamalarını kaldırma kabiliyetine sahip olduğu söyleniyor.

Önceden yüklenmiş olan anahtarlardan en önemlilerinden biri, bir dizi işlevselliği tek bir arabirimde birleştiren Güvenlik uygulamasıdır. Uygulama izinlerine doğrudan erişimi sağlamak için depolama alanı temizlemeye yardımcı olabilecek derin bir temizleyiciden başlayarak, uygulama ayrıca bir kişi engelleme listesini korumanıza izin verir.

Ayarlar sayfasından aynı uygulamanın ikinci bir alanı veya birden fazla sürümünü oluşturabilmenize rağmen, Güvenlik uygulaması aynı işlevlere hızlı erişim sağlar. Göreceli olarak otomatik görevler gibi yeteneği nispeten yeni eklendi. Zaman veya pil yüzdesi ve sonuçta ortaya çıkan bir dizi eyleme dayalı bir durum oluşturabilirsiniz. Görev Yöneticisi kadar özellik zengin olmasa da, yalnızca WiFi, Bluetooth, Parlaklık ve benzeri temel seçenekleri ayarlamak isteyen çoğu kullanıcı için yeterli olduğu kanıtlanmalıdır.

Xiaomi Mi Max 2 Performans İnceleme

Mi Max üzerindeki Snapdragon 652 işlemciyle karşılaştırıldığında, Mi Max 2’deki Snapdragon 625 biraz güçsüz görülebilir. 4 GB RAM ile eşleştirildi, performans kesinlikle tatmin ediciydi ve birden çok uygulamada sorun yoktu. Telefonu, yüksek çözünürlüklü resimleri tutarken biraz boğulma oldu. Buradaki donanım odak noktası yine de güç verimliliği üzerinedir ve Snapdragon 625 yongaseti, pil testlerinde olduğu gibi cihazın büyük piline zar zor girer.

Xiaomi Mi Max 2 Ekran İnceleme

Elbette, Mi Max 2’nin en önemli özelliklerinden biri de ekran. Geniş 6.44 inç Full HD panele bakmak harika. Nitpick yapmak zorunda kalırsak daha yüksek bir ekran çözünürlüğü elde etmek hoş olurdu ancak Mi Max 2’nin sunduğu pil avantajına yetecek daha güçlü bir işlemci gerektirecekti. Renk çoğaltma ve parlaklık seviyeleri tabi ki en iyisi değil ama oldukça iyi. Parlaklık seviyeleri gün ışığının görünürlüğünü sağlamak için yeterli ama yine de burada daha yüksek bir seviyeyi tercih ederdik.

Sponsorlu Bağlantılar

Mi Max 2, orijinal Mi Max gibi kesimler arasında küçük bir rekabetle karşı karşıya. Bu fiyat noktasında böylesine büyük bir ekran deneyimi sunan herhangi bir akıllı telefon bulunmuyor ya da az bulunur.

Xiaomi Mi Max 2 Kamera İnceleme

Mi Max 2, servis edilebilir fotoğraflar ve daha pek çok şey çekebilme trendini sürdürüyor. Arkaya bölümde 12 MP kamera, 1.25μm pikselli bir IMX386 sensörüne sahip. Objektif yeterince makul derecede parlak olan bir f/2.2 diyaframa sahiptir. Hızlı odaklanmayı kolaylaştırmak için bir faz tespit otofokus mekanizması da kullanılıyor. Son olarak, gece çekimleri için çift LED flaşı var ama pek kullanışlı değil. Görüntü kalitesine gelince, gün ışığı çekimleri tahmin edilebilir derecede iyi ve telefon çekimler arasında iyi bir netlik seviyesine sahip iyi bir renk uyumuna sahip.

Xiaomi Mi Max 2 Batarya İnceleme

Ekran Mi Max 2’nin en büyük özelliklerinden biri iken, pil ömrü de çok önemli. Xiaomi, kabaca aynı boyutları korurken, pil ömrünü 5300 mAh’ye çıkarmayı başarmış ve bu, ömrü üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Telefon, en az 2 gün geniş kullanım süresine sahip. Telefon ayrıca, büyük bataryayı makul bir süre kapatabilmek için Hızlı Şarj 3.0 desteğine de sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com