Kategoriler
Android

Yeni Bir Android İşletim Sistemi – Android L Hakkında Herşey

Google I/O 2014 Etkinliğinde Android L Tanıtıldı

Geçtiğimiz günlerde Google I/O 2014 etkinliğini düzenledi ve bu etkinlikte bir çok yenilikler tanıtıldı. Bunların en dikkat çekeni ise hiç şüphesiz yeni Android işletim sistemi olan Android L oldu. Google, düzenlediği etkinlikte yeni bir tasarım anlayışı ortaya koydu. Material Design olarak isimlendirdiği bu tasarım anlayışı ile Android L baştan aşağı yenilendi.

Sponsorlu Bağlantılar

Android L Ne Zaman Yayınlanacak?

Kısa bir süre önce tanıtılan “L Developer Preview” adını taşıyan yeni sürüme, şu andan itibaren geliştiriciler kavuşabiliyor. Geliştirici önizleme sürümü ile yazılımcılar, mevcut uygulamalar üzerinde optimize çalışmaları yapabiliyor. Android L’nin tüketiciler ile buluşacak olan sürümünün ise ilerleyen zamanlarda yayınlanması bekleniyor. Android’in yaklaşan en yeni sürümü Android L, durum çubuğu ve hemen hemen her sistem uygulamasının kullanıcı arayüzünde birçok değişiklik ile birlikte geliyor.

Daha sade ve daha doğal bir kullanım vaat eden bu yeni tasarımı kullanan Google, aynı zamanda geçişlerdeki animasyonları da yeniden tasarladı. Ayrıca, bildirim ekranında da bazı değişikliklere gidildi. Performans artışı sunan Android L, gelişmiş daha iyi bellek ve 64-bit desteği sunuyor. Android L’de bulunan en önemli özelliklerden bir tanesi de Google Project Volta adını taşıyan üst düzey pil yönetimi özelliği olarak gösteriliyor.

Android L mobil işletim sistemi

 

Son olarak Google, yeni sürümde performans açısından bazı yazılımsal çalışmalara da imza attı. Android L’de sanal makine Dalvik’in yerini alan ART alt yapısı bulunuyor. MIPS mimarileri ve ARM x86 ile birlikte uyumlu olarak çalışabilen ART, uygulamaların daha hızlı çalışmasını ve performans artışı sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com