Kategoriler
Galeri

Yeni Depolama Teknolojisi – Archival Disc

Depolama İhtiyacı Sorunu

Sahip olunan verileri depolama boyutu ihtiyacı her geçen gün artmakta. Çünkü hayatımızın her anı dijital olmaya başladı ve dolayısıyla her şeyi kayıt altına alma ve bunun sonucu depolama ihtiyacı arttı. Bu depolama ihtiyacına karşı ilk önce Floppy Disk çıktı. Ardından bunun CD, DVD ve en son olarak Blu-Ray teknolojisi  takip etti. Şimdi ise yeni bir teknoloji gelmek üzere. Archival Disc teknolojisi.

Archival Disc ile Çözüm Gelecek mi?

Depolama teknolojisine yeni bir üye daha katılıyor. Hard disk ya da harici disk’lerin aksine daha çok kişisel mini veri depolama ya da oyun ve film platformları için kullanılan DVD ve Blu-Ray disk’lerin yerine bu sefer Archival Disc geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Archival Disc teknolojisi

Sony ve Panasonic’in ortak yürüttüğü çalışma ile birlikte mantıken hard disk görevi gören ancak fiziksel olarak DVD’yi andıran bir çözümle karşı karşıyayız. Blu-Ray’lerin çok üstünde, 300GB’tan 1TB’a kadar veri depolayabilen Archival Disc teknolojisi aynı zamanda ısı ve neme karşı da dayanıklı olarak üretilecek. Sevindirici olan bir başka detay ise Archival Disc’lerin her türlü platformda sorun çıkartmadan çalışabilecek olması. Yani DVD ve diğer formatlarda sık sık karşımıza çıkan “bölge kısıtlaması” sorunu ortadan kalkıyor! İlk olarak 300GB’lık versiyon ile 2015 yaz mevsiminde merhaba diyecek olan veri depolama çözümünün 4K filmler için akıllıca bir tercih olabileceğini de söyleyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com