Kategoriler
Mac OS

Yeni İşletim Sistemi macOS High Sierra Tanıtıldı

macOS High Sierra Geliyor

Güncellenmiş iMac’ler ve MacBook’lar da dahil olmak üzere yeni 10,5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modelleri, güçlü yeni yeni iMac Pro, HomePod olarak adlandırılan akıllı bir kablosuz hoparlör, iOS 11’in yanı sıra Apple ayrıca macOS’un bir sonraki sürümü olan High Sierra işletim sistemini de açıkladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Güncelleştirilmiş işletim sistemindeki en büyük değişiklik, daha önce kullanılan 30 yıllık Hiyerarşik Dosya Sisteminin yerini alan Apple Dosya Sistemi’ne (APFS) geçiş. Şirket, bu kaymanın, performans ve hızın artırılmasının yanı sıra daha iyi güvenlik ve istikrar sağladığını ileri sürdü.

Her Alanda Hızlı ve Yüksek Performanslı

Apple, Safari tarayıcısını videolar için otomatik oynatma engelleme, akıllı izleme önleme ve Chrome’dan %80 daha hızlı modern JavaScript performansı gibi özelliklerle güncelledi. High Sierra’daki Mail uygulaması artık gelişmiş bir arama ile birlikte geliyor ve e-postaları depolamak için yaklaşık yüzde 35 daha az disk alanı kaplıyor. Büyük bir revize gören bir diğer uygulama şimdi farklı bölümlere sahip kalıcı bir kenar çubuğu ile birlikte gelen Fotoğraf uygulaması, HEVC videoları desteği ve yüzleri daha doğru tanıma becerisi. MacOS High Sierra’daki grafikler de çok fazla güç kazandı.

OS, yeni API’ler getiren Metal 2’nin yanı sıra, harici grafikler için olduğu kadar 10 kat daha iyi çağrı çekme oranı da dahil olmak üzere yerli VR desteğini getiriyor. Geliştirici beta şimdi kullanıma sunulmuş durumda ama MacOS Sierra’nın tam sürümü bu sonbaharda gerçekleşecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com