Kategoriler
Özel Yazılım

Yeni Windows İşletim Sistemi Tanıtıldı – Windows 10 Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Microsoft Tahminleri Boşa Çıkardı

Uzun süredir dedikoduları yapılan ve sızıntı ekran görüntüleri bile internette dolaşan yeni Windows sürümü sonunda Microsoft tarafından tanıtıldı. Ama Microsoft isim konusunda herkesi ters köşe yaptı. Çünkü yeni gelecek olan yeni Windows’un isminin Windows 9, Windows X veya Windows TH olacağı tahmin eidiliyordu ama olmadı.

Sponsorlu Bağlantılar

İyileştirilmiş ve Yenilenmiş Windows

Microsoft tanıttığı yeni Windows işletim sistemi Windows 10’da eski ile yeniyi bir araya getirmiş durumda. Yani yeniliklerin yanı sıra eski özellikleri de geliştirmiş durumda. Bahsettiğimiz geliştirilmiş özellik başlat menüsü.

Windows 10

Windows 8’de kaldırılan ama kullanıcıların alışkanlıkları ve yoğun talepleri nedeniyle Windows 8.1 güncellemesinde tekrar geri getirilen başlat menüsü Windows 10’da da bulunmakta ama daha da gelişmiş bir şekilde.

Daha önceki Windows sürümlerinde gördüğümüz ama Windows 8 ile ortadan kaldırılan başlat menüsünde arama özelliği de Windows 10’da bulunmakta. Tabi yine bir iyileştirme var. Buradan ister bilgisayarınızda isterseniz internette aramayapabiliyorsunuz.

Windows 10 platformlar
Windows 10 platformlar

Ayrıca birden fazla masaüstü ile çalışma, canlı uygulama ve oyun ikonları, Windows Mağazası gibi birçok özellikte Windows 1’un yeniliklerinden. Şimdiden heyecanla beklenen Windows 10’un çıkış tarihi ise 2015 yılının ortalarında olarak tahmin ediliyor. Zira 2015’in ortalarında Microsoft’un bir etkinliği olacak.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com