Kategoriler
İnternet

YouTube 4K Teknolojisi İle Geliyor

Youtube 4K Teknolojisi Nedir?

Dünyanın belkide bir numaralı video paylaşma ve izleme sitsi olan YouTube’dan hemen hemen herkes video izlemiştir. Zaten internetin başında olup da Youtube’dan video izlemeyenimiz yoktur herhalde. YouTube’dan video izlemeye ilk zamanlar otomatik olarak artık kalitesi ne ise onu izliyorduk. Sonraları 144p olarak başladık. Daha sonraları ise 240p, 360p, 480p, 720p derken 1080p kalitesi ve HD kalitesini yakaladık. Ama bu da yetmedi. Artık 4K var. 4K 1080p olan HD video kalitesinden 3-4 kat daha net bir görüntü demektir.

4K Teknolojisi 2014’de Bizlerle

Hiç şüphesiz 4K teknolojisi 2014 yılının en çok beklenen teknolojilerinden birisi. Hani TV’lerde bir deyim vardır, “sanki televizyonun içerisindeymişsin gibi” diye. İşte 4K teknolojisi ile artık daha da televizyonların içerisindeymişiz gibi hissedeceğiz diyebiliriz. İşte Youtube’da bir süredir videolarında 4K çözünürlüğü deniyor.

Sponsorlu Bağlantılar

youtube 4K

Son olarak birkaç videosuna 4K çözünürlük seçeneğini ekleyenYoutube, bu teknolojiyi tanıtmaya hazırlanıyor. Youtube, önümüzdeki hafta içerisinde teknoloji dünyasının kalbinin atacağı CES 2014 fuarında yeni görüntüleme seçeneği 4K’yı tanıtacak. Bunun yanında Youtube, 4K teknolojisini en iyi şekilde yansıtabilmek için videolarında VP9adlı kodek altyapısını kullanacak. Bu şekilde gerçek 4K deneyimini Youtube videolarında tadabileceğiz.

YouTube 4K Video Örneği

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com