Kategoriler
Soru Cevap

Yurtdışından Gelen Galaxy Note 5 Sim Kilidi Var

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] Öncelikle iyi akşamlar diliyorum. Yurtdışından getirilen Galaxy Note 5 pasaport kaydı yapıldı. Vergisi ödendi. 3 ay sonra sim kilit konuldu. Samsung Yetkili bayiye gittim. Telefonu ve faturasını aldılar 150 tl karşılığı sim kilit kırıldı. Bir daha sorun olmaz dediler. Aynı yetkili bayiye gittim. Telefonu BTK kilitledi dediler. Yandaki eleman \”yurtdışından almasaydınız\” dedi. Sorumlu bayan \” yanlış bilgi verdi elemanım. BTK değil, Samsung Türkiye kilitledi\” dedi. Biri 150 tl yeniden vereceksiniz dedi. Israr edince vermenize gerek yok dedi. Başka bir bayiye gittim. Kurban bayramı öncesi telefonu ve faturayı verdim. Vergi dekontu olmadan olmaz dediler. Önceki bayi yapmıştı. aranızda sadece E-5 var dedim. Neticede dekontu da verdim. 17 gün oldu. Cevap yok. Samsung müşteri hizmetlerini aradım. Bizimle ilgisi yok. Yurtdışındaki telefonu satan kilitledi dedi. Bunun mümkün olmadığını söyledim. Bir yer bildirin derdimi anlatayım dedim. Yetkili acenteler genel müdürlüğünü arayın dediler. Telefonu yoktur, adresi yoktur, mai,l adresi yoktur dediler. Benim tüketici mahkemesine gitme hakkım var mı? Ne yapayım. [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba;

Telefonu satın aldığınız ülke hangisi ise oradaki Samsung bayisine gidin yada o ülkedeki Samsung web sitesine mail atın. Onlar sizden bazı belgeler istiyormuş. Onları gönderdiğiniz zaman ve sorun da yoksa o ülkedeki Samsung şirketi size bir kod gönderiyor ve böylece kilit açılıyor.

yurtdisindan-gelen-galaxy-note-5-sim-kilidi-var

Anladığım kadarıyla sorun sizden para aldığı halde sorunu çözemeyen Samsung bayisi. Bunu da Samsung müşteri hizmetlerini arayıp o bayiyi şikayet etmeniz. Ülkemizde yasal yollarla yapacağınız şikayetler pek tatmin edici değil maalesef. Sitemizde bu konuda aşağıdaki yazı için yapılan yorumları dikkatlice okumanızı da tavsiye ederim. Çünkü yukarıda bahsettiğim şekilde sorununu çözen arkadaşlar olmuş.

Yurtdışından Gelen Samsung Galaxy Telefonlar İçin Sim Ağ Pin Kilidi Açma

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com