Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Unexpected Kernel Mode Trap Hatası ve Çözümü

Unexpected Kernel Mode Trap Hatası Nedir?

Unexpected Kernel Mode Trap hatası ile birçok bilgisayar kullanıcısı tıpkı benim gibi karşı karşıya kalmıştır. Bu hata nedeni ile mavi ekranın gelmesi insanı oldukça korkutuyor ama bilgisayar yeniden başlatılınca ve PC açılınca insan rahatlıyor. Ama bu sık sık oluyorsa o zaman hiç bir iş yapamıyorsunuz. Peki bu hatanın nedeni ne?

Sponsorlu Bağlantılar

Unexpected Kernel Mode Trap hatasının nedeni donanımdan kaynaklanıyor. Yani bilgisayarınızdaki ekran kartı, harddisk veya SSD, RAM ve hatta mouse ve klavye gibi donanımlardan kaynaklıdır. Bu hata da işletim sisteminiz Windows 10, Windows 8/8.1, Windows 7 olması önemli değil.

Unexpected Kernel Mode Trap Hatasının Çözümü

Unexpected Kernel Mode Trap Hatası ve Çözümü
Unexpected Kernel Mode Trap Hatası ve Çözümü

Bu hatanın çözümü ise sorun oluşturabilecek donanımlar kontrol etmek. Yani bozuk ya da yerinden oynanış olduğunu düşündüğünüz donanımları kontrol edin. Şimdi gelelim yapmamız gereken çözümlere.

Aşağıdaki çözüm yöntemlerini sırası ile uygulayın.

1. Çözüm: Bilgisayarınızın donanımlarının yazılımlarını güncelleştirin. Yani ekran kartı, işlemci v.b. yazılımların güncel olup olmadıklarını kontrol edin. Bunun için yazılım (sürücü) güncelleme programı kullanabilirsiniz.

2. Çözüm: Bilgisayarınızı kapatın ve kasayı açın. Daha sonra harddisk, RAM, ekran kartı, fare, klavye gibi donanımların bağlantılarını ve diğer kabloları iyice bastırıp bağlantılarını kontrol edin. Eğer kasayı temizleme imkanınız varsa önce kasayı temizleyin. Ama temizleme işinde acemi iseniz sakın temizlemeye kalkmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

3. Çözüm: Eğer hatayı almaya devam ediyorsanız o zaman bozuk olduğunu düşündüğünüz donanımları sağlamlığından emin olduğunuz donanımlar ile değiştirin ve bir süre kullanın. Örneğin klavyenizin bozuk olduğunu düşünüyorsanız bu klavyeyi çıkartın ve bir süre sağlam bir klavye kullanın. Bu şekilde diğer donanımları da deneyin.

4. Çözüm: Eğer 2 tane RAM varsa sırasıyla çıkartıp bir süre tek RAM ile çalışın.

5. Çözüm: Ekran kartı, harddisk veya SSD gibi donanımları bu şekilde denemek zor. Bu nedenle daha önceki ihtimalleri deneyin. Eğer halen aynı hatayı alıyorsanız o zaman bir şekilde bu donanımları da denemek zorundasınız.

Yukarıdaki çözüm yöntemlerini masaüstü bilgisayarlarda rahatlıkla uygulayabilirsiniz ama bilgisi olmayanlar dizüstü bilgisayarlarda (laptop) bunları kısmen uygulayabilirler. Ama eminim sürücü güncellemelerini yaptıktan sonra son zamanlarda sorunlu olduğunu düşündüğünüz donanım değiştirerek bu sorunu çözeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com