Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Acer Iconia B1 Tablet Format Atma ve Ekran Görüntüsü Alma

Acer Iconia B1 Tablete Nasıl Format Atılır?

Acer marka Iconia B1 model tablete format atmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menüden format atma diğeri mevcut tuşları kullanarak format atma.

Sponsorlu Bağlantılar

Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1 – Verilerinizi yedekleyin.

2 – Şarjınız en az %25-30 civarında olsun

3 – Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

1. Yöntem – Menüden Format

Meni Üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar>Yedekle ve sıfırla>Fabrika verilerine sıfırla>Tableti sıfırla>Herşeyi sil” yolunu izleyin. Böylece tabletiniz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama yani format işlemi süresince hiçbir müdahale yapmayın. Aksi taktirde bir daha tabletiniz açılmayabilir.

2. Yöntem – Tuşları Kullanarak Format

Bu yöntem tablete erişim yapılamadığı zamanlarda kullanılmakta. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar. Bunun için güç tuşu ve ses açma tuşlarına beraber basın. Ekrana birtakım yazılar gelene kadar tuşlara basmaya devam edin. Ekranda yazıları gördüğünüz zaman tuşların her ikisini de bırakabilirsiniz. Artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız.

Acer Iconia B1 format atma ekran görüntüsü alma

Karşınıza gelen ilk ekranda bir takım seçenekler göreceksiniz. Bu seçenekler arasından “SD İmage Update Mode” seçeneğine gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda karşınıza çıkan seçeneklerden “wipe data/factory reset” seçeneğine gelip güç tuşu ile onaylayın. Sonraki ekranda “Yes — delete all user data” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın. Artık format işlemi başlamış oldu. İşlem bittikten sonra bazı hataların önüne geçmek amacıyla ekrandaki seçeneklerden “wipe cache partition” seçeneği üzerine gelin ve güç tuşuna basın. Sonraki ekranda tableti açmak için “reboot system now” seçeneğine gelin ve güç tuşuna basın.

Acer Iconia B1 Tablette Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

Acer marka Iconia B1 tablette ekran görüntüsü almak oldukça basit bir işlem. Tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi bazı tuşlara basarak ekran görüntüsü alınıyor. Bu tablette ekran görüntüsü almak için güç tuşuna ve ses kısma tuşuna birlikte basmanız gerekiyor. Birkaç saniye bastıktan sonra ekranda ekran görüntüsü alındığını göreceksiniz. Ekran görüntüsü aldıktan sonra ekranın üstündeki bildirim çubuğunda da ekran görüntüsü alındığını gösteren bir bilgi göreceksiniz. Ekran görüntüleri galeriye kaydedilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com