Kategoriler
Ne & Nasıl

Android Bildirim Sesi Değiştirme

Kendi Bildirim Sesini Koymak İsteyenler

Android işletim sistemli akıllı telefonlar ve tabletlerde birçok bildirim sesleri bulunmaktadır. Mesaj bildirim sesi, sosyal hesabınızın bildirim sesi v.b. Bazı Android cihaz kullanıcıları için bu bildirim seslerinin pek bir önemi olmazken bazı kullanıcılar her bir bildirim sesini kendileri ayarlamak isterler. Yani kişiselleştirmek isterler. Eğer sizde Android cihazınızın kendinize özgü olmasını istiyorsanız ve bildirim seslerini nasıl ayarlayacağınız bilmiyorsanız işte cevabı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Android cihazınızdaki bildirim seslerini değiştirmek için 2 seçeneğiniz var. Birisi cihazınızın standart bildirim seslerini değiştirmek diğeri ise uygulamalar ile bildirim seslerini değiştirmek. Öncelikle standart bildirim sesi nasıl değişir onu anlatmaya çalışacağız.

android bildirim sesi

Öncelikle “Ayarlar” menüsüne, sonrasında “Ses ve Bildirim” menüsüne son olarak da “Vasayılan Bildirim Sesi” menüsüne girin. Karşınıza çıkan ekranda Android cihazınızın kendi bildirim seslerini göreceksiniz. Bunları dinleme imkanınız da var. Bu ayarlar Hem Android 5 Lollipop hemde Android 4 ve önceki sürümleri için hemen hemen aynıdır.

Android cihazınızın bildirim sesleri arasından beğenmediyseniz yada çok sevdiğiniz bir müziği bildirim sesi olarak ayarlamak istiyorsanız bunun için ekstra uygulamalara ihtiyacınız var. Bu ekstra uygulamaları Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Android İçin Zil Sesi Yapma Uygulaması İndir

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com