Kategoriler
Mobil Özel

Android Telefondan Bilgisayara İnternet Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Android Telefonu Modem Olarak Kullanma

Android akıllı telefonunuzu yada tabletinizi isterseniz modem olarak kullanabilirsiniz. Çünkü birçok kez Android mobil cihazımızda internet paketimiz olmasına rağmen bilgisayarımızda internet olmayabiliyor. Bilgisayarda işlerini yapanlar ise telefonda veya tablette çalışmak zor geliyor. Dolayısıyla böyle durumlarda keşke internet bilgisayarımızda olsaydı deriz. İşte bu durumda mümkün. Bahsedeceğimiz birkaç adım ile Android akıllı telefonunuzu veya tabletinizi bir modem olarak kullanabileceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefondan Bilgisayara İnternet Bağlantısı Yapma

Öncelikle telefonunuzda bir internet paketi olmasında fayda var. Çünkü internet paketi olmadığı halde bunu yaparsanız aşırı derecede TL’nizi yani paranızı harcar. Bu nedenle internet paketinizin olduğunu varsayarak anlatacağım.

telefondan bilgisayara internet bağlantısı

*** Android mobil cihazınızın mobil internetini açın. Bunun için “Ayarlar>Kablosuz Ağlar>Mobil Ağlar” yolunu izleyin.

*** Ardından Android cihazınızı modeme çevirmek için “Ayarlar>Kablosuz Ağlar>Bağlanabilir ve Taşınabilir Wi-Fi Alanı” yolunu izleyin.

*** Karşınıza çıkan menüde “Taşınabilir Wi-Fi alanı ayarları” menüsüne girin.

Sponsorlu Bağlantılar

*** “Taşınabilir Wi-Fi alanı kutucuğunu işaretleyin.

*** Aynı ekranda “Taşınabilir Wi-Fi alanını yapılandırın” seçeneğine dokunun.

*** Karşınıza çıkan menüde SSID Ağ alanına ister adınızı yazın isterseniz olduğu gibi bırakın. Eğer güvenlik bölümüne şifre koyman isterseniz buradaki seçeneklerden “WPA2 PSK” seçeneğini işaretleyin ve şifrenizi girin. Ama şifreniz ortalama 10 karakterden oluşsun ve hem harf hemde rakam içersin.

Hepsi bu kadar. Artık Android cihazınız bir modem. İster laptopunuzdan isterseniz masaüstü bilgisayarınızdan internete girebilirsiniz.

İyi Çalışmalar/İyi Eğlenceler…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com