Kategoriler
Mobil

Apple Yeni Patentler Almaya Devam Ediyor

Patent İddaası

Patent konusunda özellikle Samsung şirketi ile devamlı olarak davalık olan Apple yeni patent başvuruları yapmaya ve almaya devam ediyor. Son zamanlarda birçok söylentilerin olduğu iPhone 6 akıllı telefonunda olması beklenen yeni patentlerden birisi de kullanıcının geçireceği kazalar ile ilgili. Özellikle iPhone kullanıcısı eğer bir trafik kazası geçirirse yada yüksek bir yerden düşerse iPhone akıllı telefon yetkililere haber verebilecek.

iPhone Kullanıcısının Hayatını Kurtaracak

Sistemin ne kadar stabil çalışacağı, gerçek kazayı veya önemsenmemesi gereken ani durmayı nasıl ayırt edeceği bilinmiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Apple kaza bildirme patenti

Eğer Apple bu teknoloji üzerinde çok çalışmazsa, acil olmayan durumlarda acil durum sinyali göndererek yetkilileri boş yere çalıştırabilir ve asıl yardıma ihtiyacı olanların yardım alamamasına sebep olabilir. Patentin devamında yer alan bilgilere göre, cihazın mikrofonu yüksek sesli bağırmalarda devreye girecek ve sesteki korku seviyesine göre yardım getirebilecek kişilere haber verecek. Apple’ın bu patenti iPhone 6’da kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor ancak üzerinde fazlaca çalışılır ve gerçek kazayı ayırt eden sistem yapılırsa hayat kurtarıcı bir özellik olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com