Kategoriler
Ne & Nasıl

Asus Zenfone Modellerinde Format Atma

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Modellerine Nasıl Format Atılır?

Bazı nedenlerden dolayı Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 model telefonunuza format atmak isteyebilirsiniz. Eğer format atmaya karar verdiyseniz bunu yapmanın iki yolu var. Bunlardan birisi menü üzerinden fabrika ayarlarına döndürerek format atmak diğeri ise tuş kombinasyonu kullanarak format atmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin.

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun.

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Menüden Format Atma

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Fabrika Ayarlarına Döndürme

Menü üzerinden format atmak için öncelikle “Ayarlar > Kişisel > Yedekle ve sıfırla > Kişisel veriler > Fabrika ayarlarına sıfırla (bu ekrandaki “dahili depolama alanından sil” seçeneğinin kutucuğunu işaretlerseniz telefonunuzdaki resimler ve müziklerde silinir.) > Cihazı sıfırla (bu ekranda karşınıza bir kod çıkıyor ve bu kodu girmeden telefonu sıfırlayamazsınız. Bu kodu girdikten sonra herşeyi sil komutu aktif olacaktır) > Herşeyi sil” yolunu izleyin. Böylece telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır. Sıfırlama işlemi yani format işlemi süresince telefona hiçbir şekilde müdahale yapmayın. Aksi taktirde Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 telefonunuz bir daha açılmayabilir.

Asus Zenfone Modellerinde Format Atma

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Tuş İle Format Atma

Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 Donanımdan Format Atma

Bu yöntem telefonuza erişim yapamadığınız yada telefonunuzun açılmaması gibi zamanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin desen kilidinin, mail adresinin ve şifrenin unutulduğu zamanlar gibi.

Eğer Asus Zenfone 2, Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6 telefonunuza tuşları kullanarak format atmak istiyorsanız bunun için “Güç” tuşu ve ses açma tuşunu kullanmanız gerekiyor. Bu 2 tuşa aynı anda basın ve ekranda normalde görmediğiniz bir takım komut yazıları görene kadar basmaya devam edin.

Artık dokunmatik devredışı kaldığı için menüler arasında gezmek için ses açma/kapama tuşlarını onay için ise güç tuşunu kullanacaksınız. Burada yapacağınız tek şey ses kısma tuşu ile “FACTORY RESET” yazısı üzerine gelip güç tuşuna basmak. Böylece format atma işlemi başlayacaktır. İşlem bitene kadar hiçbir müdahale yapmadan bekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com