Kategoriler
Yazılım

Audacity İle Video Dosyasından Ses Nasıl Ayıklanır?

Audacity Programı İle Video Dosyasından Ses Ayıklama

Audacity programı ücretsiz, açık kaynak kodlu ve farklı özelliklere sahip ses dosyalarını kaydetmenizi ve düzenlemenizi sağlayan ve çapraz platform desteği olan ses yazılımıdır. Bu programı kullanarak bir sese yankı, gürültü azaltma ve daha fazla efekt uygulamak çok kolaydır. Audacity kullanarak bir videodan ses dosyasını nasıl ayıklayacağınızı ve istediğiniz işlemleri yapacağınızı sizlere anlatmaya çalışacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Audacity Kullanarak Videodan Ses Nasıl Çıkarılır?

Audacity programının video dosyalarını almamıza izin vermediğini biliyoruz. Bu aslında ses dosyaları ile oynamak için bir araçtır. Audacity’yi yüklediyseniz ve bu program ile doğrudan bir video dosyası almaya çalışırsanız Audacity’yi kullanarak bir video dosyasının sesini nasıl düzenleyeceksiniz? Yardım düğmesini tıkladığınızda Orada çözüm bulacaksınız.

Yani, bir video dosyasının sesini doğrudan içe aktarmak ve düzenlemeden sonra ayıklamak için isteğe bağlı FFmpeg Kitaplığını bilgisayarınıza indirmeniz ve kurmanız gerekir.

Audacity verimliliğini artırmak için FFmpeg Kütüphanesini indirmek için Audacity aracını açın. Düzenle > Tercihler > Kütüphane yolunu izleyin ve ardından İndir butonuna tıklayın. İndirmek için talimatları izleyin veya sadece BURAYA tıklayın ve ffmpeg-win-2.2.2.exe bağlantısına tıklayın.

Karşıdan yükledikten sonra, indirilen dosyayı tıklayın, kurulumu çalıştırın ve FFmpeg kitaplığını kurmak için yönlendirmeleri izleyin. Kütüphaneyi başarıyla kurduktan sonra tekrar Düzenle > Tercihler > Kütüphane yolunu izleyin ve Bul butonuna tıklayın. Açılır pencere aşağıdaki gibi olacak. Hayır üzerine tıklayın, hepsi bu.

Sponsorlu Bağlantılar

Daha sonra Tamam’a tıklayın. Şimdi, Audacity programına bir video dosyasının sesini içe aktarmak için, Sadece Dosya > Aç yolunu izleyin ve herhangi bir video dosyasını seçin. O video dosyasının sesi otomatik olarak içe aktarılır.

Audacity İndir

Düzenledikten sonra, ses dosyasını MP3 veya WAV dosya biçiminde verebilirsiniz. Böylece bu şekilde Audacity’yi herhangi bir video dosyasının sesini saniyeler içinde kolayca dışa aktarmak için de kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com