Kategoriler
İnternet

Bilgisayardan ve Denetim Masasından istartsurf Virüsü Nasıl Kaldırılır?

istartsurf Virüsü Bilgisayarımı Ele Geçirdi

Bugün bilgisayarıma bir tane küçük bir program indirdim. Program sıkıştırılmış bir dosya içinde idi. Bu dosyayı indirdikten sonra bilgisayarımdaki antivirüs programı virüs tehlikesi nedeniyle dosyayı sildi. Bende antivirüs programını devredışı bırakıp dosyayı tekrar indirdim. Daha sonra programı kurdum. Tabi antivirüs programını aktif etmeden kurdum. Sonra bir baktım herşey alt üst olmuş.

Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle internet tarayıcım felç. Varsayıla taryıcı olarak GoogleChrome kullanıyorum. Chrome tarayıcıya girdiğimde www.portalsepeti.com diye site anasayfam olmuş. Ayrıca ayarlar bölümüde kilitleniş. Uzantılar bölümüne de iki tane eklenti yüklemiş. Birisini kaldırdım ama CSE ismindeki uzantıyı henüz kaldıramadım. Gördüğünüz gibi tarayıcım iflas etmiş. Silip yeniden kurmak çözüm ama uğraştırır diye yapmıyorum. Ayrıca yapsam bile tekrar kurduğumda tarayıcıya bulaşmayacağı ne malum. Bende bu sorunu çözmeye çalıştım.

iStartSurf-1

Denetim masasına girdiğimi zaman 6-7 tane program kurulduğunu gördüm. Bunlar istartsurf, lollipop, Tzip gibi programlardı. Hepsini sırasıyla kaldırdım ama istartsurf programını bir türlü kaldıramadım.

iStartSurf-2

istartsurf Programını Kaldırmak için Malware Programı

İnternetten biraz araştırdıktan sonra istartsurf programının bir virüs olmadığını gördüm. Zaten virüs olsa bilgisayarımdaki antivirüs programı bulurdu.

Malwarebytes Anti-Malware

Bende internetten Malwarebytes Anti-Malware isimli ücretsiz programı indirdim ve bilgisayarımı tarattım. Tabi istartsurf ile birlikte birçok şey buldu. Hepsini “karantinaya al” dedim. Tekrar denetim masasına baktığımda istartsurf programının silindiğini gördüm.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

“Bilgisayardan ve Denetim Masasından istartsurf Virüsü Nasıl Kaldırılır?” için 3 yanıt

zaten bu konuda en iyi ücretsiz program bahsettiğin Malwarebytes Anti-Malware programıdır. inşallah ücretli olmaz…

oursurfing ve istartsurf virüsü için Malwarebytes Anti-Malware isimli ücretsiz programı indirdim kontrol ettiğimde denetim masasından virüsler silinmişti. tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com