Kategoriler
Yazılım

En İyi 5 Android 8 Oreo Özelliği

Android 8’in Adı Açıklandı: Android Oreo

Bir sürü spekülasyon ve söylentiden sonra Google sonunda Android’in bir sonraki sürümü olan Android 8’in adını “Oreo” olarak duyurdu. Android Nougat’ın halefi kılıflarındaki iyileştirmelere farklı şekillerde sahip olan kollarında oldukça hoş özelliklere sahip. Ayrıca Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel ve Pixel XL için Android geliştirici web sitesinden indirilebilen ve beta programına kaydolanlar için OTA güncellemesini başlatmaya yönelik nihai sistem görüntüleri çıktı.

Sponsorlu Bağlantılar

Google dışındaki bir akıllı telefonunuz varsa mobil cihazınızda güncelleme yapılmadan önce biraz beklemeniz gerekir. Üstelik Google, Android Oreo’yu daha akıllı, daha güvenli, daha güçlü ve her zamankinden daha hızlı olmak üzere çok gerekli özelliklere sahip bir süper kahraman olarak gösteren bir video yayınladı. Bu, Android Oreo için oldukça yeni bir giriş niteliğindedir.

Android Oreo’nun En İyi 5 Özelliği

Resim İçinde Resim (Picture-in-Picture (PIP))

Bu güncellemeyle kullanıcılar çok işi yapmak için telefonlarında ve tabletlerinde çok gerekli PIP özelliğini alacak. Bu özellik kullanıcı bir video izlemek ve aynı anda bir sohbete cevap vermek istediğinde kullanışlı oluyor. Uygulamalar, kendiliğinden devam eden veya sistemin desteklediği duraklatılmış durumdan PiP moduna girebilir.

Bildirimleri Erteleme

Şüphesiz, isteyebileceğiniz en iyi özelliklerden biridir. Bu sayede kullanıcılar artık bildirimleri daha sonra tekrar göstermek için erteleyebilir. Yani, bir ileti aldığınızda ancak okumak için zamanınız olmadığında, sağa doğru hızlıca kaydırıp bildirimi ertelemek için saat simgesine dokunabilirsiniz. Bildirimler, ilk ortaya çıktıkları önem düzeyiyle tekrar ortaya çıkıyor.

Arka Plan Sınırlamaları

Bu Android yinelemesi, kullanıcının pil ömrünü ve cihazın etkileşimli performansını geliştirmeye öncelik veriyor. Arka planda hangi uygulamaların arka planda yapabileceği ek otomatik sınırlar; yayınlar, arka plan hizmetleri ve konum güncellemeleri. Bu bir kullanıcının cihazında ve pilinde çok az etkili olan uygulamaların oluşturulmasına yardımcı olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Otomatik Doldurma Çerçevesi

Hepimiz Google Chrome’daki bu otomatik doldurma özelliğini biliyoruz. Uyumlu bir alan tespit ettiğinde e-posta kimliği, adres ve kart numaraları da dahil olmak üzere bilgileri otomatik olarak doldurur. Bu özelliğin önemini anlama Google, Android O’da otomatik doldurma için platform desteği ekledi. Form verilerini kullanan uygulamalar, uygulamalarınızı Otomatik Doldurma için optimize edebilir ve şifre yöneticisi uygulamaları, kullanıcıların sevdikleri uygulamalarda kullanıcıların hizmetlerini sunabilmeleri için yeni API’leri kullanabilir. Otomatik Doldurma, önümüzdeki haftalarda Google Play Hizmetleri güncellemesi kapsamında tamamen yayınlanacak.

Uygulamalar için Geniş Renk Skalası

Pazarlama alanındaki Android Oreo ile, görüntüleme uygulaması geliştiricileri artık geniş renkli ekrana sahip en son cihazları tam olarak kullanabiliyorlar. Bu yineleme, uygulamaların, cihaz üzerinde AdobeRGB, Pro Fotoğraf RGB, DCI-P3 gibi geniş renk skalası profillerini kullanmasına izin verecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com