Kategoriler
Ne & Nasıl

Google Chrome da Gizli Pencere Nedir? Chrome Gizli Pencere

Gizli Pencere Nedir?

Bildiğiniz gibi chrome web tarayıcısının son versiyonlarında gizli pencere sekmesi yada gizli pencere sayfası var. Bu şu demek; chrome gizli pencere sayfasında internete girerseniz chrome’un geçmişine hiçbirşey kaydedilmeyecek. Yani internette gezindiğiniz sürece tarayıcı hiçbir şey kayıt altına alınmayacak. Eğer chrome’un tarayıcı ayarlarını değiştirirseniz bu değişiklikler geçerli olur.

Sponsorlu Bağlantılar

Geride İz Bırakmayın

Adından da anlaşılabileceği ve az önce de belirttiğimiz gibi Google Chrome’daki Gizli Pencere özelliği web sayfalarının izler bırakmasını engellediği gibi aynı zamanda birtakım farklı detaylar da sunuluyor. Şimdi tüm bunları listeleyelim:

  • Görüntülenen web sayfaları
  • İndirmeler
  • Tarama ve indirme geçmişleri
  • Tarayıcı çerezleri

ile ilgili hiçbir detay bilgisayarınızda tutulmaz.

Fakat Google Chrome’da Gizli Pencere açıkken gerçekleştireceğiniz ayarlar ve bunun yanı sıra yer işaretleri normal pencerelere etki eder.

chrome gizli pencere

Gizli pencere açmak için Windows’ta Control + Shift + N, Mac’te ise CMD + Shifr + N kısayollarını kullanabilirsiniz. Ayrıca kısayol haricinde de uygulamanın en sağ üst köşesinde bulunan anahtar simgesine tıklayıp ardından “Yeni Gizli Pencere” düğmesi sayesinde bahsettiğimiz türde bir pencere açabilirsiniz.

Gizli pencere ile gezintide dedektifi anımsatan bir arkadaş programın sağ üst köşesinde size eşlik ediyor. Normal ya da gizli pencere ile gezinti yaptığınızı da bu sayede rahatça anlayabilirsiniz. Bilgisayarında web sayfaları ve tarama verilerine dair hiçbir iz bırakmak istemeyenler için gayet başarılı bir çözüm.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com