Kategoriler
Yazılım

Google Haritalar Hindistan’da Otobüs Saatlerini Gösteriyor

Otobüsler İçin Geçiş Saatlerini Google Haritalardan Bakın

Google Maps artık Hindistan’daki WBTC otobüsleri için gerçek zamanlı transit bilgileri gösteriyor. Google Haritalar, halihazırda Hindistan’ın 16 şehrinde transit özelliğe sahip. Bugün Google, Kolkata’ya Google Haritalar’a otobüsle varış saatleri hakkında gerçek zamanlı bilgi eklemek için Batı Bengal Ulaşım Kurumu (WBTC) ile ortaklık duyurdu.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu, Hindistan’daki Google Haritalar için gerçek zamanlı aktarma bilgilerinin ilk başlatılmasıdır. Yeni özellik sayesinde, otobüs hakkında bilgi edinmek için iki konumu Google Haritalar’a girdiğinizde, sonraki otobüsü ne zaman durdurduğunuza göre göreceksiniz. Ayrıca, gezinizin ne kadar süreceğini tahmin eder. Eğer otobüsünüz gecikirse, yeni koşullara uygun olarak zamanları otomatik olarak güncelleyecektir. Mevcut gerçek zamanlı bilgiye dayalı varış saatleri, Google Haritalar’da yeşil olarak işaretlenmiştir.

Otobüsün Ne Zaman Geleceğini Google Maps’den Öğrenin

Ayrıca, belirli bir otobüs durağını araştırarak, adını ve listelenen otobüs numaralarını tıklatarak, gerçek zamanlı otobüs bilgileri edinebilirsiniz. Ardından gelen tüm otobüslerin bir listesini göreceksiniz, yerden etkin otobüsler gerçek zamanlı ETA’larını durağından gösteriyor. Kolkata’daki önemli WBTC geçiş rotaları için Google Haritalar’ın gerçek zamanlı aktarımı artık mevcut ve gelecekte kalan yollara genişletilecek. Google, hizmetleriyle ilgili gerçek zamanlı transit bilgileri sağlamak için diğer şehirlerdeki toplu taşıma hizmetleriyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Umarım bu özellik Türkiye içinde gelir. Özellikle İstanbul’daki akıllı duraklar bu işi yapmaya çalışsa da duraklara bağlı kalmaksızın yani durağa gitmeden bu bilgileri görmek güzel olurdu.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com