Kategoriler
iOS Ne & Nasıl

iOS 10 Sorunları – iOS 10 Batarya Sorunu ve Çözümü

iOS 10 İle İlgili Sorunlar ve Çözümler

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 10 yayınlanmaya başladığı günden beri birçok sorun ile boğuşuyor. Çok ciddi sorunlar olmasa da sıkıntı yaratan sorun türünden. Bunlardan birisi de batarya sorunu. iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarının bazıları iOS 10 işletim sistemine geçtikten sonra bataryanın çok hızlı şekilde bittiğini belirtmekteler. Bu konuda farklı yorumlar olsa da yine de iOS 10 yükledikten sonra batarya sorunu yaşayan kullanıcıların olduğu kesin. Bir sonraki güncelleme gelene kadar aşağıda bahsettiğimiz önerileri uygulamaya çalışın.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 10 Batarya Sorunu ve Çözümü

iOS 10 işletim sistemini iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarınıza yükledikten sonra şarjınız eskiye nazaran daha hızlı bitiyorsa yapmanız gereken bir kaç işlem var. Bunlar bizlerin sizlere önereceği bazı husus.

ios-10-sorunlari-ios-10-batarya-sorunu-ve-cozumu

1 – Hücresel (Mobil) Veri: Eğer Wi-Fi kullanma imkanınız varsa mobil veriyi kapatıp kablosuz ağ üzerinden internete bağlanın. Ayrıca Wi-Fi olmayan yerlerde eğer internete ihtiyacınız yoksa yine mobil veriyi kapatmanızı öneririz. Böylece şarjınız daha uzun süre gidecektir.

2 – Ekran Parlaklığı: Ekran parlaklığı da pil ömrünü ciddi anlamda olumsuz yönde etkileyen bir durum. Eğer bataryanız olduğundan daha çabuk tükeniyorsa cihazınızın ekran parlaklığını düşürmeniz pil ömrünüzü artıracaktır.

3 – Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Şarj süresini ciddi anlamda kısaltan faktörlerden birisi de arka planda uygulamaların olması. Bu nedenle bu durumun önüne geçmelisiniz. Ayarlar>Genel>Arka Planda Uygulama Yenile yolunu izleyerek arka planda çalışan uygulamaları kapatın.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Düşük Güç Modu: Bu modu kullanarak yine batarya ömrünüzü uzatırsınız. Özellikle ekran kapalı iken ciddi faydasını görürsünüz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com