Kategoriler
iOS Özel

iOS 11 Tanıtıldı – iOS 11 Özellikleri

Onlarca Yeni Özellikleri İle Yeni iOS Tanıtıldı

Apple, iPad için daha iyi çoklu görev özelliği ve yeniden tasarlanmış bir App Store ile iOS 11’i duyurdu. iOS 11, yeniden tasarlanmış bir App Store, iPad için daha iyi çoklu görev özellikleri ve bir grup yeni özellik getiriyor. Beklendiği gibi, Apple, San Jose’deki WWDC etkinliğinde iOS’in bir sonraki mobil işletim sistemi olan iOS 11 duyurdu. Yeni işletim sistemi, özellikle iPad’i hedef alan bir dizi yeni özellik getiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

iMessage Yenilikleri

iMessage uygulaması daha yeni bir tasarımla güncellendi. Apple Müzik veya Starbucks Hediye kartları gibi diğer uygulamalardan içerik paylaşmayı kolaylaştıran iMessage’in Uygulama Çekmecesi yeniden tasarlandı. Cihazlar arasında kesintisiz senkronizasyonun ve uygulamadaki kişiden kişiye Apple Pay desteğinin dahil edilmesi cabası.

Siri Yenilikleri

iOS 11’deki Siri AI-Assistant güncellemeleri, görsel iyileştirmeler ve daha anlamlı erkek / kadın ses seçenekleri, İngilizce’den Çince’ye ve daha fazlasına dahil gelişmiş çeviri becerilerini içeriyor.

Siri, şimdi kullanıcının aradığı yer veya bilgiye dayalı olarak (cihaz bazında) öğrenmeye çalışacaktır. IPhone 7 Plus ile çekilen portre modu görüntüleri OIS, Gerçek Ses flaşı ve HDR için destek alıyor. Live Photos, Uzun Pozlama moduna ve ayrıca Döngüler ve Sıçrama adlı iki yeni moda sahip oluyor.

Kontrol Merkezi Yenilikleri

Kontrol Merkezi de görsel bir inceleme aldı ve şimdi tüm kontroller için tek bir sayfa kullanıyor. Bununla birlikte, en büyük güncelleme belki de tamamen yeniden tasarlanan App Store’da yaşandı. Yeni tasarlanan ürün sayfaları ve ürün hikayeleri ile Bugün, Oyunlar ve Uygulamalar gibi çeşitli kategorilere ayrılmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Apple Maps Yenilikleri

Haritalar uygulaması, yerel alışveriş merkezlerinde veya büyük havaalanlarında gezinmenize yardımcı olan 3 boyutlu haritalarla güncellendi. Bu özellik önce büyük şehirlere gelecektir. Diğer yeni Haritalar özellikleri, Google Haritalar’daki gibi bir tek yönlü yakınlaştırma modu, yolda iken daha kolay navigasyon için şerit kılavuzu uyarıları ve daha fazlasını içeriyor.

AR Desteği

iOS 11 güncellemesi, Apple’ın artırılmış gerçeğe doğru itilmesini de başlatıyor. Son kullanıcılara iOS 11’e geçiş yaparken hemen mevcut olmamakla birlikte Apple, ARKit adlı geliştiriciler için bir arka uç aracı yayınladı. Bu, geliştiricilerin artırılmış gerçeklik deneyimlerini yaratmak ve geliştirmek için farklı IOS aygıtları algılayıcılarıyla oynamalarına izin verecektir.

CarPlay Yenilikleri

iOS 11’deki Müzik uygulaması, arkadaşlarınızın dinlediği müzikleri gösterirken, CarPlay otomatik olarak yeni bir “Araç Kullanırken Rahatsız Etmeyin (Do Not Disturb)” moduna sahip. Ayrıca iPad’de Apple Pencil desteği geliştirdi.

Diğe Yenilikler

iOS 11, aynı zamanda iPad’e özgü bir sürü özellikle birlikte geliyor. Bunlara, daha hızlı çoklu görev için kullanılabilen ve ekranın altından yukarı doğru kaydırılarak erişilebilen daha büyük bir yükleme istasyonu bulunuyor. iOS 11 ayrıca kullanım modellerini öğrenir ve yüklü uygulamalarınızdan yükleme istasyonunun sağ ucundaki uygulamaları önermektedir.

Uygulama değiştirici, iPad için yeniden tasarlandı, oysa klavye şimdi Hızlı Tip özelliklerini destekliyor. iOS 11 ayrıca, Google Drive ve Dropbox gibi üçüncü taraf hizmetleri olanları da içeren dosya ve klasörleri görüntülemek ve saklamak için kullanılabilecek yeni bir Dosya uygulaması içeriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 11 Çıkış Tarihi

iOS 11’in geliştirici önizlemesi artık mevcut ve bu Eylül ayında yeni nesil iPhone’ların piyasaya sürülmesiyle birlikte genel bir sürüm yayınlanacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com