Kategoriler
Ne & Nasıl

iPhone 4S için SIM Kart Hatasının Çözümü

SIM Kart Takılı Değil Hatası

iPhone’un diğer modellerinin hemen hemen her modelinde yaşanan sorunlar gibi iPhone 4S’in sorunları da azımsanacak kadar değil. iPhone 4S’in batarya sorunu olduğunu biliyoruz ve bataryalarının çok hızla bir şekilde tükendiği de malumunuz. Aslında geçtiğimiz günlerde bu sorunun iPhone 4S’ten değil işletim sistemi iOS5 ile ilgili olduğu ve iOS 5’in yüklü olduğu bütün iPhone’ları etkilediği söylenmişti.

Sponsorlu Bağlantılar

Sorun Devam Etmişti

Apple da güncelleme ertesinde sorunu gidereceği sözünü vermişti. Apple bu açıklamasının kısa bir ertesinde iOS 5.0.1 güncellemesi ile de sorunu düzeltmişti. Bu sorunun ertesinde ise yine iPhone 4S’lerde şebeke sorunu boy göstermiş fakat keza bunun da iOS 5’ten kaynaklandığı açıklanmıştı. Fakat şimdiki sorun muhtemelen iOS5’ten bağımsız, doğrudan tasarımsal bir hatayla ilintili.

iphone 4s

Olay şu ki; çok sayıda iPhone 4S kullanıcısı telefonlarından ‘SIM kart takılı değil’ uyarısı almaktan şikayetçi. Tabii ki SIM kartları takılıyken veriyor bu hatayı telefon. Gözüktüğü kadarıyla belirli bir operatöre de ait değil bu sorun. Dünya genelinde aralarında Sprint ve Verizon gibi GSM operatörlerinin de bulunduğu çok sayıda operatörde aynı sorunu yaşayan iPhone 4S sahipleri var. Bazısı telefon açıp kapatınca geçtiğini söylerken, bir kısmı ise bunun da çözüm olmadığını çünkü telefonun SIM kartı hiç tanımadığını dile getiriyor.

Konuyla ilgili Apple forumlarında açılan başlık epey bir ‘popüler’. Yine bazı kullanıcılar SIM kart değiştirme suretiyle sorunun giderildiğini söylerken bunun da çözüm olmadığını çünkü problemin doğrudan SIM kart okuyucusundan kaynaklandığını ifade edenler var. Woo Servers isimli bir siteye göreyse sorunun sebebi SIM kart yuvasında yaşanan tasarım kaynaklı bir kısa devre hatası. (Çözümü aşağıda vereceğiz.)

Apple’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

2. Yöntem

iphone-4s-sim1

1. Yöntem

iphone-4s-sim2

Önemli: Tavsiyemiz ilk olarak operatörünüze gidip yeni bir Mikro SIM edinmeniz. Eğer sorun devam ederse aşağıdakilerden birini uygulayın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com