Kategoriler
Özel Teknoloji

KKTC Kendi Elektrikli Otomobilini Üretti – Günsel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Menşeili Otomobil

Uzun yıllardır ülkemiz için büyük bir proje olan ama hala faaliyete geçemeyen otomobil üretimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaptı. Yani Ana Vatan Türkiye’nin yapamadığını Yavru Vatan başardı. Günsel Model 1 olarak isimlendirilen bu araba elektrikli bir araba. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti merkezli bir şirket tarafından üretilecek olan bu otomobilin tasarımı çok hoş. Günsel Model 1 isimli bu elektrikli araba Yakın Doğu Üniversitesi tarafından tanıtıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Günsel: Sessizliği Sür

“Sessizliği Sür” sloganı ile çıkan Günsel, ismini Yakın Doğu Üniversitesi rektörü Dr. Suat Günsel’den almakta. Günsel Model 1, 350 KM’ye kadar hız yapabiliyor. Üstelik 30 dakikada şarj olma özelliğine sahip. 100 KM’ye ise sadece 8 saniyede çıkıyor. 4 kişilik bir aile için ideal bir araç olan Günsel aynı zamanda birçok özelliğe de sahip.

kktc-kendi-elektrikli-otomobilini-uretti-gunsel-1

En önemli özelliklerinden birisi 500.000 KM’den sonra dahi pil verimliliğinin %90’larda olması. Günsel Model 1’in gövdesi kompozit malzemeden, şasisi ise Alüminyumdan yapılmış. Motoru ise 75 KW  gücünde. Günsel’in ne zaman yollara çıkacağı ise belli değil.

kktc-kendi-elektrikli-otomobilini-uretti-gunsel-2

kktc-kendi-elektrikli-otomobilini-uretti-gunsel-3

Günsel Tanıtım Videosu

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com