Kategoriler
Özel Soru Cevap

Laptopum (Dizüstü Bilgisayar) Çok Yavaş İşlemci Değiştirirsem Hızlanır mı?

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] İyi günler bende Samsung markalı laptop var 128ssd, 4gb ram i var işlemciside 1ghz bazen 1.4ghz ye kadar çıkabiliyor ancak çok yavaş. Bende internette Intel Core İ3-530 2.93Ghz 4M İşlemci 1156 Pin model işlemciyi buldum. Bunu satın alıp laptop a taksam hızı artar mı ikinci olarak da bu işlemci diğer anakart parçalarına uyumlu olur mu nası anlayabilirim? Şimdiden teşekkürler. [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba;

Sizinde bahsettiğiniz gibi yeni bir işlemcinin diğer donanımlarla uyumlu olup olmayacağını kesin söylemek zor. Ama eğer sorununuz laptopun yavaşlaması ise öncelikle yazılım olarak çözüm aramanızı öneririm. Yani laptopunuzda kullanacağınız iyi bir temizlik programı, optimizasyon programı ile hızınızı artırabilirsiniz. Çünkü 4GB Ram ve SSD bir diskiniz var. Diğer donanım özellikleri de paralel olarak iyi olması gerekir. Bilgisayarınıza CCleaner gibi bir temizlik programı kullanabilirsiniz.

Laptopum Çok Yavaş İşlemci Değiştirirsem Hızlanır mı

Ayrıca bir bilgisayarın yavaş olmasının nedenlerinden birisi de donanımların güncel driver’larını yüklememeniz olabilir. Bu nedenle size önerebileceğim SlimDrivers isimli program ile bilgisayarınızı tarayın ve çıkan donanım driver’larını yükleyin. Eğer çözüm olmazsa yorum bölümünden yine iletişime geçelim.

Diğer yandan eğer ısınma problemi varsa fanlı bir altlık alabilir, Ram miktarını artırabilirsiniz. Harddiskiniz zaten SSD olduğu için burada yapacağınızı yapmışsınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com