Kategoriler
İnceleme

Lenovo HW02 Akıllı Bileklik İnceleme

Lenovo HW02 Akıllı Bileklik Hakkında Her Şey!

Şu anda, Fitbit olan Xiaomi’den gelen spor izleyicileri kullanıcılar arasında popüler. Son zamanlarda, saatçi Fastrack Titan, Reflex bütçe izleyicisi ile uzaya gitti. Ellerimizi, Lenovo’dan HW02 Akıllı Bileklik olarak adlandırılan ikinci nesil bir fitness takipçisi üzerinde bulduk. Bunun, fitness tracker’ınıza gelip gelmediğini kontrol edelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo HW02 Tasarım ve Donanım İncelemesi

Lenovo HW02 Akıllı Bileklik, bandın kendisinde saklı 0.42 inç (40 x 72 piksel) bir OLED dokunmatik ekran kullanıyor. Grubun güneş ışığının görünürlüğü son derece zayıf ve açık havada ise istatistiği göremezsiniz. Ama içerideyken iyi. Ekranda tarih ve gün, alınan adımlar, yakılan kalori, kalp hızı ve pil göstergesi bilgileri var. Yukarıdaki tüm istatistikleri ekrandaki küçük düğmeye dokunarak kontrol edebilirsiniz. Grup çoğunlukla ilk denemede uyanmaz ve otomatik olarak uyanmak için elinizi iki veya üç kez basmanız gerekecek.

Lenovo, cilt dostu TPU + TPE malzemelerinden imal edildiğini ve rahat giyileceğini belirtti. Grubun bir ucunda diğer tarafta bulunan deliklere giren bir toka bulunuyor. Toka deliklere girdiğinde bandı sıkıca tutuyor ve kaybetmekten endişelenmeniz gerekmiyor. Şarj yeri, kalp atış hızı sensörü ve pogo pimleri bantın alt kısmında bulunmaktadır. Lenovo HW02’yi uygulamayla bağlamak basit ve sorunsuz. Verilerin eşzamanlanması da oldukça hızlı. Bluetooth 4.2’yi destekliyor ve pedometre, yerleşik hatırlatma ve uyku izleme ile birlikte geliyor.

Lenovo HW02 Yazılım ve Performans İncelemesi

Uygulamayı indirdikten sonra isim, yaş, boy, kilo v.b. kişisel bilgiler eklemeniz gerekir. Hedef hatırlatıcıları ayarlayabilir ve hedefinize ulaştığınızda bileklik hatırlatmak için titriyor. Titreşim seviyelerini düşük, orta ve yüksek olarak ayarlayabilirsiniz. Ayrıca 30, 60 ve 90 dakika boyunca ayarlanabilen bir yerleşik hatırlatıcı var. Böylece bir başlangıç ve bitiş zamanı ayarlayabilirsiniz. Etkinleştirildiğinde “Telefon Bul” seçenek düğmesi telefonunuzu Lenovo akıllı bilekliğinizden bulmanızı sağlar. Bileklik, ekranda bir büyüteç simgesi gösterecek ve bu simgeye dokunulduğunda telefonda bir alarm tetikleyerek onu bulmayı kolaylaştıracaktır.

Daha sonra, akıllı bilekliğinizi takmadığınız zaman bulmak için dokununabileceğiniz bir Bul düğmesi var. Düğmeye bir kere bastığınızda, bant titreşerek sizin yerinizi belirlemenizi kolaylaştıracaktır. Akıllı bilekliğinizi Android (4.4 veya sonrası) veya iOS (8.0 veya üstü) ile eşleştirebilirsiniz. Aramalar, mesajlar ve WhatsApp gibi uygulamalar için bildirim alabilirsiniz. Akıllı hatırlatma’ya gidip bildirim almak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Adım sayma çoğu zaman oldukça doğru. Uygulama aynı zamanda yürüme, koşu ve aerobik arasındaki güzel adımlarınıza da dikkat çekiyor. Toplam adımları, mesafeyi ve yakılan kaloriyi gösteriyor. Grafik gösterim aynı zamanda düzgün ve ilerlemenizi bir hafta boyunca basitçe yapmayı kolaylaştırıyor. Uyurken derin uyku, hafif uyku ve ortalama kalp atışını gösteriyor. Uyku sırasında kalp ritmini ölçmenin eklenmesi Xiaomi Mi Band 2’de de gördüğümüz bir şeydi.

Temel olarak işyerindeyseniz veya araç kullanıyorsanız titreşen bir alarmdır. Uyku alarmını, uyku izleme bölümündeki zil simgesine dokunarak etkinleştirebilirsiniz. Akıllı bileklik ayrıca kalp ritmini ölçüyor. Kalp ritmini göstermek 3-5 saniye sürüyor. Ayrıca, uygulamanın kalp atış hızı oranını diyalog kutusuna dokunarak kalp ritmini kontrol edebilirsiniz. Uygulama ayrıca yağ yakmayı da gösteriyor ve size kolay referans olması için bir kalp atış hızı vasıtasıyla farklı kalp atış hızı durumlarını anlatıyor. Lenovo HW02 bandında 60 mAh lityum iyon pil ve 5-10 günlük pil garantisi veriliyor. Test periyodu boyunca hemen hemen her gün giydikten sonra akıllı bileklik beş gün şarj edilmedi. Kutunun üzerinde IP67 derecelendirmeleriyle su geçirmez olduğunu belirttiği halde belgede bir duş ya da yüzme yaparken giyilmesi önerilmez diyor. Ayrıca, batarya ıslanmışsa akıllı bilekliğin kullanılması tavsiye edilmez diyor.

Sonuç

Lenovo HW02 Akıllı Bileklik, düzgün adım sayımı ve uyku izleme özelliği ile etkileyici. OLED ekranı daha iyi dış görünürlük için daha iyi olabilirdi. Bununla birlikte, Lenovo’nun akıllı bilekliğinin tasarımı üzerinde biraz daha çalıştığını görmek istersiniz. Kalp atış hızı algılayıcının dahil edilmesi akıllı bilekliğe ilave bir kullanım durumu sağlıyor. Akıllı bilekliğin yazılım kısmı, yeterli veriyi sunan basit bir uygulama ile de iyi.

Bununla birlikte Xiaomi Mi Band 2 gibi 39.99 Dolar Lenovo HW02 için hala pahalı bir seçim. Şu anda ülkemizde satışı yok ama Aliexpress and Gearbest üzerinden satın alabilirsiniz.

Artıları

  • Adım sayımı ve uyku izleme için makul doğruluk seviyesi
  • OLED ekranı, zamanı, kalan pil ve daha fazlasını gösteriyor
  • Kalp atış hızı sensörü

Eksileri

  • Fiyatlandırma biraz yüksek
  • Gün ışığı ekran zayıf görünüyor
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com