Kategoriler
Teknoloji

Microsoft 2. Nesil HoloLens Kulaklık Geliyor

2. Nesil HoloLens Çalışmaları Devam Ediyor

Microsoft’un ikinci nesil HoloLens’lerinde özel bir AI işlemci bulunuyor. Microsoft ikinci nesil HoloLens kulaklık üzerinde çalışıyor ve şirket cihazla ilgili çok az ayrıntı açıkladı. Yeni nesil HoloLens AI çipi ile gelecektir. Microsoft, 2015’te genişletilmiş gerçeklik kulaklık seti HoloLens’i piyasaya sürdü.

Sponsorlu Bağlantılar

Holografik İşleme Birimi (HPU) olarak adlandırılan özel çok işlemcili içeriyor. Microsoft’un uçuşa özel uçuş derinliği sensörü, kafa takip kameraları, atalet ölçüm birimi (IMU) ve kızıl ötesi kamera da dahil olmak üzere tüm dahili sensörlerden gelen bilgilerin işlenmesinden sorumludur. HPU, HoloLens’i dünyadaki ilk ve hala tamamen kendi kendine yeten holografik bilgisayar haline getiren şeyin bir parçasıdır.

Özel Bir AI İşlemciye Sahip HoloLens

Yapay Zeka ve Araştırma Grubumuzun Başkan Yardımcısı Harry Shum, CVPR 2017’de düzenlenen bir konuşmada, şu anda geliştirme aşamasındaki HPU’nun ikinci sürümünün DNN’leri yerel olarak ve esnek bir şekilde uygulayacak bir AI işlemci kullanacağını duyurdu. Çip, tarafımızdan tamamen programlanabilen çok çeşitli tabaka türlerini destekliyor. AI işlemci, HoloLens pilinden kesintisiz çalışan HoloLens’in bir sonraki sürümünde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com