Kategoriler
İnternet Özel

Müzik Dinlerken Mobil Veriyi (İnterneti) Düşürme

İnternetten Müzik Dinlerken Telefonunuzun İnternet Kullanımını Azaltın

İnternetten müzik dinlemek artık bütün müzik severlerin başvurduğu bir yol. Hatta ülkemizdeki operatörlerde internet üzerinden müzik dinleyenler için özel paketler çıkarmaktalar. Eğer paketlerinize ve kotanızın çokluğuna rağmen telefon internetiniz sınırlı ise yani kotanızın bitme ihtimali varsa bu ihtimali ortadan kaldırabilirsiniz. Yani internetten müzik dinlerken kotanızı hızlı tüketmeden kullanabilirsiniz. Tabi bunun için bazı ayarlar yapmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

İnternetten müzik dinlemek için en çok kullanılan uygulamalar şüphesiz YouTube, Spotify, Apple Music, Google Play Music ve Pandora. Bizlerde bu uygulamalarda kota harcamasını azaltacak ayarların nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağız.

YouTube Kota Kullanımını Azaltmak

Uygulamayı açtığınız zaman profil resminizin üzerine dokunun ve Ayarlar bölümüne girin. Sadece Wi-Fi sırasında HD oynat (Play HD on Wi-Fi only) seçeneğini aktif edin.

Spotify Kota Kullanımını Azaltmak

Eğer Spotify uygulamasını kullanıyorsanız ve Premium üyesi değilseniz bit akışını değiştirebilirsiniz. Ayarlar (Settings) bölümüne girerek Akış Kalitesi (Streaming Quality) bölümüne girin ve buradaki seçeneği Normal yapın. En düşük bit akışı 96 Kbps, en yüksek bit akışı 160 Kbps ve ekstrem bit akışı ise 320 Kbps.

Apple Music Kota Kullanımını Azaltmak

Uygulamayı açın ve Ayarlar bölümüne girin. Burada Mobil Veri (Cellular Data) bölümüne girip İndir (Download) bölümünün pasif yapın. Aktif olursa kotanızdan müzik indirecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Play Music Kota Kullanımını Azaltmak

Google Play Music uygulamasını açın ve menüden Ayarlar bölümüne girin. Karşınıza çıkan seçeneklerden Mobil Ağda Kalite (Quality on mobile network) bölümüne dokunun. Burayı Düşük olarak seçin.

Eğer Sadece Wi-Fi ile Akış (Stream only on Wi-Fi) seçeneğini aktif ederseniz sınırlama getirmiş olursunuz.

Eğer Akış Sırasında Önbellekleme (Cache music while streaming) seçeneğini aktif ederseniz sık sık dinlediğiniz şarkılarda mobil veri akışı azalır.

Eğer Sadece Wi-Fi Sırasında İndir (Download only on Wi-Fi) seçeneğini aktif ederseniz kotanızdan müzik indirmez. Sadece kablosuz ağa bağlı olduğunuz müzik indirir ve kotanız bitmemiş olur.

Pandora Kota Kullanımını Azaltmak

Bu uygulamada bit akış ayarını değiştiremezsiniz ama ses kalitesini değiştirme imkanınız var. Bunun için Ayarlar bölümüne gidin ve Gelişmiş (Advanced) bölümünde Yüksek Kalitede Ses (High Quality Audio) bölümünü pasif yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com